Η Remedy Entertainment ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω στα remake δύο κλασσικών τίτλων, των Max Payne και Max Payne 2: The Fall of Max Payne.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία έχει συνάψει «μια νέα συμφωνία ανάπτυξης» με την Rockstar Games για τη δημιουργία των remakes με τη χρήση της Northlight game engine, τα οποία θα κυκλοφορήσουν ως ένας και μόνο τίτλος για PC, PS5 και Xbox Series X / S.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι όταν οι επί χρόνια φίλοι μας στο Remedy μας πλησίασαν για την ανακατασκευή των κλασσικών παιχνιδιών Max Payne», δήλωσε ο ιδρυτής της Rockstar Games, Sam Houser, σε δελτίο τύπου. «Είμαστε τεράστιοι θαυμαστές των παιχνιδιών που έχει δημιουργήσει η ομάδα Remedy όλα αυτά τα χρόνια και ανυπομονούμε να παίξουμε τις νέες εκδόσεις».

Το παιχνίδι, το οποίο το δελτίο τύπου αναφέρε κάπως αμήχανα ως "Νέο Max Payne 1&2 Project" βρίσκεται «αυτή τη στιγμή στο στάδιο ανάπτυξης του concept». Δυστυχώς δεν δόθηκε εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας όμως γνωρίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του remake θα «χρηματοδοτηθεί από τη Rockstar Games, το μέγεθος του οποίου θα είναι σύμφωνο με μια τυπική παραγωγή παιχνιδιών Remedy AAA», αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο τύπου.

Τα remakes του Max Payne ακολουθούν την κυκλοφορία του περσινού Alan Wake Remastered, μια νέας εκδοχής του κλασικού και καλτ παιχνιδιού. Η Remedy εργάζεται επίσης στο Alan Wake 2, αν και ο τίτλος δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το 2023.

  • Like 21
  • Thanks 2