Για την ανάπτυξη, η εταιρεία θα συνεργαστεί με την Epic και θα αξιοποιήσει την Unreal Engine 5

Στην ανακοίνωση ενός νέου παιχνιδιού που θα ανήκει στο franchise του "The Witcher"  προχώρησε η CD Projekt RED, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για τη σειρά, ενώ θα είναι ο πρώτος mainstream τίτλος για τη σειρά από το 2015, όταν και κυκλοφόρησε το πολυβραβευμένο The Witcher 3: Wild Hunt.

Ίσως η σημαντικότερη είδηση όμως είναι πως η εταιρεία δε θα χρησιμοποιήσει τη δική της REDengine, που χρησιμοποιεί για πάνω από μια δεκαετία. Στη θέση της, θα χρησιμοποιήσει την Unreal Engine 5 της Epic Games, με την οποία και ξεκίνησαν μια πολυετή στρατηγική συνεργασία. Παρά τη συνεργασία τους όμως, το επόμενο Witcher παιχνίδι δε θα είναι αποκλειστικό στο Epic Games Store, ενώ η CDPR θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη REDengine για διάφορα projects που είναι ήδη σε εξέλιξη όπως την επέκταση του Cyberpunk 2077.

Πέρα από αυτές τις πληροφορίες όμως, η CDPR δεν μοιράστηκε κάτι επιπλέον, τονίζοντας πως επιπλέον πληροφορίες όπως χρόνος ανάπτυξης και περίοδο κυκλοφορίας δε θα ανακοινωθούν άμεσα. Βάσει της ιστορίας της εταιρείας το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά μέχρι να έχουμε περισσότερα νέα γύρω από το παιχνίδι

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν το Cyberpunk 2077, που αρχικά ανακοινώθηκε το 2012, είδαμε το πρώτο teaser trailer το 2013 και μετά από αρκετές αναβολές, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2020 με αρκετά προβλήματα. Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, η CDPR συνεχίζει να βελτιώνει τον τίτλο. Την αρχική ανακοίνωση ακολούθησε το παρακάτω tweet του PR director της εταιρείας στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζει ότι ο επερχόμενος τίτλος δε θα ονομάζεται The Witcher 4.

Φυσικά τα νέα για ένα νέο Witcher παιχνίδι είναι συναρπαστικά, με το "The Witcher 3" να θεωρείται ένα από τα καλύτερα open-world RPG που έχουμε δει έως σήμερα. Το franchise έχει γίνει περισσότερο γνωστό τα τελευταία χρόνια με την κυκλοφορία τηλεοπτικής σειράς στο Netflix η οποία βασίζεται στο επιτυχημένο παιχνίδι. 

  • Like 13
  • Thanks 1