Το επίσημο update είναι διαθέσιμο από σήμερα, 16 Μαρτίου, και ήδη οι παίκτες αναφέρουν τεράστιες βελτιώσεις

H Rockstar Games επιβεβαίωσε με δηλώσεις της προς το PC Gamer πως η λύση που βρήκε ένας φίλος του GTA Online για τους απογοητευτικά μεγάλους χρόνους φόρτωσης του παιχνιδιού αποτέλεσε τη βάση για το επίσημο patch που κυκλοφόρησε η εταιρία.

Στις αρχές του Μαρτίου, ο tostercx, χρήστης του Github, γνωστός και ως t0st, ισχυρίστηκε πως είχε ανακαλύψει έναν τρόπο να μειώσει τους χρόνους φόρτωσης του GTA Online έως και 70 τοις εκατό. Δεν περιορίστηκε στον ισχυρισμό, όμως, καθώς διέθεσε και ένα fix, διευκρινίζοντας όμως πως ήταν μια δική του προσπάθεια, χωρίς επίσημη υποστήριξη.

Για όσους ενδιαφέρονται για τις τεχνικές παραμέτρους μιας τέτοιας προσπάθειας, ο tostercx δημοσίευσε και μια λεπτομερή ανάλυση του προβλήματος και του πώς προσέγγισε τη λύση του. Πρόκειται για μια αρκετά τεχνική ανάρτηση, όμως με δυο λόγια την επιβράδυνση προκαλούσε "ένα bottleneck στον επεξεργαστή κατά την εκκίνηση του GTA Online", πρόβλημα το οποίο, κατά την εκτίμηση του ίδιου, "λογικά δεν θα απαιτούσε πάνω από μία ημέρα για να το επιλύσει ένας προγραμματιστής".

Στην πραγματικότητα, πήρε περισσότερο χρόνο, όμως η Rockstar επιβεβαίωσε πως οι διαπιστώσεις του tostercx είναι ακριβείς και ότι θα προχωρούσε στην άμεση ενσωμάτωσή τους στο patch, όπως και συνέβη.

"Μετά από διεξοδικό έλεγχο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως ο χρήστης t0st κατόρθωσε, πράγματι, να αποκαλύψει μια πτυχή του κώδικα του παιχνιδιού που επηρέαζε τους χρόνους φόρτωσης στην έκδοση για PC του GTA Online, στοιχείο που επιδέχεται βελτίωσης", ανέφερε στη δήλωσή της η εταιρία. "Ως αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων, προχωρήσαμε σε ορισμένες αλλαγές οι οποίες θα εφαρμοστούν μέσω της επικείμενης ενημέρωσης του τίτλου".

Ο tostercx, από την πλευρά του, ενημέρωσε πως επιβραβεύτηκε με 10.000 δολάρια, μέσω του προγράμματος Bug Bounty της Rockstar, που ανταμείβει όσους εντοπίζουν αστοχίες στον κώδικα. Συνήθως, οι αμοιβές αυτές περιορίζονται σε όσους εντοπίζουν στοιχεία που αφορούν ζητήματα ασφαλείας ή προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών στα online παιχνίδια της Rockstar, όμως το στούντιο αποφάσισε να επιβραβεύσει "κατ' εξαίρεση" το χρήστη σε αυτή την περίπτωση. Η Rockstar επιβεβαίωσε στις δηλώσεις της στο PC Gamer πως το ποσό, πράγματι, θα καταβληθεί.  

  • Like 15
  • Thanks 2