Το τμήμα των arcades είναι σημαντικό κομμάτι της ποπ και gaming κουλτούρας και η απόφαση δεν ήταν εύκολη για την ιαπωνική εταιρεία, η οποία έβλεπε ένα αβέβαιο μέλλον.

Η SEGA πούλησε την ιστορική της επιχείρηση, SEGA Entertainment, η οποία διαχειριζόταν τα ιστορικά «ουφάδικα» που στέγαζαν τις arcade καμπίνες της εταιρείας. Η πληροφορία ήρθε από το Siliconera και το ιαπωνικό Gamer, ενώ αργότερα επιβεβαιώθηκε από τη SEGA.

Μια καμπίνα arcade είναι κοινόχρηστη από πολλά άτομα και τοποθετείται σε κλειστούς χώρους, κάτι που με την πανδημία που πλήττει τον κόσμο είναι αδύνατο να συμβαίνει. Αυτό, με τη σειρά του, έφερε τεράστια πτώση στα έσοδα από τα arcades, κάτι που έδειχνε να ανακάμπτει μερικώς με το πέρασμα των μηνών, όμως αποτελειώθηκε με την πρόσφατη έξαρση του ιού.

Έτσι λοιπόν, η SEGA Sammy (μητρική εταιρεία) προχώρησε στην πώληση του 85.1% του μεριδίου της στη SEGA Entertainment, το οποίο πλέον θα κατέχει η GENDA (Global Entertainment Network for Dreams and Aspirations) που δραστηριοποιείται στον χώρο των arcades μέσω ενοικίασης μηχανημάτων σε πελάτες παγκοσμίως. Παρά την αλλαγή «χεριών», τα καταστήματα θα συνεχίσουν να φέρουν την επωνυμία της SEGA. Κάτι εξίσου σημαντικό είναι πως η πώληση δεν αφορά το κομμάτι του software κι έτσι η SEGA θα συνεχίσει να αναπτύσσει παιχνίδια για arcades, όπως επιβεβαίωσαν άνθρωποι της εταιρείας μιλώντας στο ιαπωνικό Famitsu. Επιπλέον, το υπόλοιπο 14.9% των μετοχών θα παραμείνει στα χέρια της SEGA Sammy όταν η συμφωνία οριστικοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Με τη SEGA να γιορτάζει τα 60ά της γενέθλια φέτος, είναι βέβαιο πως τα πράγματα πήγαν πολύ λάθος μιας και τα arcades αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της εταιρείας. Εμφανίζονται σε παιχνίδια όπως το Persona 5 ενώ η σειρά Yakuza πηγαίνει πολλά βήματα παραπέρα, ενσωματώνοντας arcades με πλήρη παιχνίδια - μέσα στο παιχνίδι.

Παρηγοριά για κάποιους ίσως είναι η κυκλοφορία του Astro City Mini, η κυκλοφορία εκτός Ιαπωνίας του οποίου ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως αναμφίβολα είναι ένα «αγνό» κομμάτι SEGA arcade που θα θυμίζει τα παλιά.

  • Sad 17