Το σετ αναμένεται να κυκλοφορήσει τις πρώτες ημέρες του 2022.

Μετά από μήνες αναμονής, το επίσημο σετ Sonic the Hedgehog της Lego είναι πλέον γεγονός. Το σετ που κοστίζει $69,99 και περιέχει 1,125 κομμάτια επιτρέπει τη δημιουργία της εμβληματικής Green Hill Zone, με πλήρεις εκδόσεις του αγαπημένου σκαντζόχοιρου, μερικούς «κακούς» όπως τον Dr. Eggman και φυσικά τα Chaos Emeralds.

Επίσημα το σετ ονομάζεται Lego Ideas Sonic the Hedgehog Green Hill Zone και ουσιαστικά αποτελεί ιδέα θαυμαστή της Lego και του Sonic από τις αρχές του 2019. Όταν η ιδέα έφτασε τις 10.000 ψήφους μέσω του προγράμματος Ideas, η Lego διεξήγαγε μια επίσημη έρευνα σχετικά με το σετ τον Μάρτιο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2021 άναψε τελικά το πράσινο φως για την ανάπτυξή του.

sonic-lego-set-1.jpg.881cdff12a41fabc650a80de7869dd3d.jpg

Το σετ από μόνο του φαίνεται υπέροχο. Ο σχεδιασμός του δίνει την αίσθηση ενός πραγματικού 8-bit περιβάλλοντος με τα διάφορα μπλοκς και τουβλάκια να ταιριάζουν απόλυτα στο ύφος του παιχνιδιού και ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες (που περιλαμβάνουν σημείο checkpoint, το γνωστό ελατήριο και τα κλασσικά κουτιά που ο Sonic έσπαγε στριφογυρνώντας) είναι από την αυθεντική έκδοση του παιχνιδιού στο Genesis.

Αν και η αρχική ιδέα επικεντρώνονταν περισσότερο στο Sonic Mania, η Lego επέλεξε να αλλάξει λίγο το σκηνικό. Το σετ περιλαμβάνει τους «κακούς» Crabmeat, Moto Bug και Dr. Eggman, εκ των οποίων και οι 3 κατασκευάζονται από τα τουβλάκια που συμπεριλαμβάνονται και δεν είναι μίνι φιγούρες.

sonic-lego-set-2.jpg.f09f5f84861ad33b3b841aa4c97ad61d.jpg

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με την άλλη πρόσφατη συνεργασία της Lego με τη Nintendo στα σετ του Super Mario, το σετ του Sonic δεν είναι διαδραστικού χαρακτήρα. Το σετ του Sonic είναι μια δημιουργία που βασίζεται αποκλειστικά στα τουβλάκια χωρίς έξυπνους αισθητήρες ή συνοδευτικές εφαρμογές. Πάντως, το νέο σετ είναι τύπου modular, δηλαδή οι θαυμαστές μπορούν να αγοράσουν περισσότερα σετ και να επεκτείνουν το επίπεδο της Green Hill Zone.

Το Sonic σετ θα κυκλοφορήσει τις πρώτες ημέρες του 2022 και θα είναι διαθέσιμο τόσο στο e-shop της Lego όσο και στα καταστήματα σε τιμή $69,99.

  • Like 16
  • Thanks 3