Η Disney επαναφέρει την ονομασία Lucasfilm Games από τους... νεκρούς, όμως θα συνεχίσει να αδειοδοτεί εξωτερικούς συνεργάτες αντί να αναπτύσσει η ίδια μελλοντικά Star Wars video games.

Η Disney ανακοίνωσε πως το όνομα Lucasfilm Games επιστρέφει και η εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για όσα μελλοντικά παιχνίδια κυκλοφορήσουν έχοντας την άδειά της.

Πρακτικά, θα συνεργάζεται με διάφορα στούντιο για την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών ώστε να διατηρείται ένα υψηλό ποιοτικό επίπεδο όπως και συνοχή με τις ταινίες και το ευρύτερο σύμπαν της σειράς Star Wars, μιας και όσα διαχειρίζεται πλέον η Disney αναγνωρίζονται ως κομμάτι του ίδιου σύμπαντος.

Την ανακοίνωση συνόδευσε ένα βίντεο που υπενθυμίζει τις πιο πρόσφατες προσπάθειες της Disney και των συνεργατών όσον αφορά παιχνίδια Star Wars.

Κάπου εδώ, να υπενθυμίσουμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Το 2012, όταν και η Disney απέκτησε τα πλήρη δικαιώματα του Star Wars από τον George Lucas, έκλεισε τις πόρτες της ιστορικής LucasArts μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Έκτοτε, τα αποκλειστικά δικαιώματα ανάπτυξης Star Wars video games είναι στα χέρια της EA, η οποία σε διάστημα 8 ετών έχει κυκλοφορήσει ελάχιστους τίτλους: Star Wars Battlefront, Star Wars Battlefront II, Star Wars Jedi Fallen Order και Star Wars Squadrons, συνεχίζοντας παράλληλα τη λειτουργία του MMO Star Wars The Old Republic που είχε κυκλοφορήσει το 2011.

Επιπλέον, γνωρίζουμε για τουλάχιστον μία ακύρωση παιχνιδιού από την EA, το single-player παιχνίδι του οποίου ηγούταν η Amy Hennig και ανέπτυσσε η Visceral, ενώ δύσκολα ξεχνάει κανείς πως η Disney ακύρωσε με συνοπτικές διαδικασίες το πολυαναμενόμενο Star Wars 1313 που ανέπτυσσε η LucasArts.

Κάποτε, το όνομα Lucasfilm Games βρισκόταν στο εξώφυλλο του The Secret of Monkey Island και του Maniac Mansion. Αργότερα, εν μέσω γενικότερης αναδιοργάνωσης στο σύνολο εταιρειών του George Lucas, ορισμένες ομάδες ενώθηκαν και πλέον το κομμάτι των βιντεοπαιχνιδιών είχε αναλάβει η LucasArts, μια από τις πιο αγαπημένες εταιρείες για κάθε λάτρη των adventure games.

Από τα Grim Fandango, Sam & Max και Loom έως τα Star Wars: Dark Forces και Star Wars: TIE Fighter, το «παλμαρέ» της LucasArts δεν περιοριζόταν σε παιχνίδια Star Wars ούτε κατά διάνοια - μάλιστα, θα μπορούσε κανείς να πει πως τα δημοφιλέστερα παιχνίδια που ανέπτυξε ίσως ήταν αυτά που δεν ανήκαν στο σύμπαν του Star Wars.

  • Like 6