Το Twitch επανεξέτασε τις κατευθυντήριες γραμμές του σχετικά με το γυμνό ή το μερικό γυμνό, με τις νέες αλλαγές να στοχεύουν εκείνους τους streamers που υπονοούσαν το γυμνό με ποικίλους τρόπους.

Η γνωστή υπηρεσία streaming ενημέρωσε για ακόμη μια φορά την πολιτική ενδυμασίας, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στα όνειρα ορισμένων streamers που ήθελαν να αξιοποιήσουν τη δημοτικότητα του γυμνού στις ζωντανές ροές τους, ακόμα και αν αυτό υπονοούταν. Η αλλαγή αποτελεί απάντηση στην άνοδο των νέων και δημοφιλών ζωντανών ροών που είναι γνωστές και ως «Black Bar Meta», στις οποίες οι streamers υπονοούσαν ότι είναι γυμνοί/ες, αλλά τεχνηέντως κάλυπταν οποιαδήποτε από τις περιοχές που θα έκαναν κάποιον να τους/τις χαρακτηρίσει γυμνούς/ες με τη χρήση έξυπνων γωνιών στο καρδράρισμα με τις κάμερες τους ή με τη χρήση μαύρων λωρίδων λογοκρισίας που κάλυπταν το στήθος, τους γλουτούς ή τα γεννητικά τους όργανα. Τέτοιες ροές δίχασαν την κοινότητα του Twitch και επισημάνθηκαν ή καταγγέλθηκαν για «Σεξουαλικά Θέματα», αν και στην πραγματικότητα δεν παραβίαζαν την πολιτική ενδυμασίας του Twitch, σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν στους streamers να εμφανίζουν γυμνό.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική που τέθηκε σε ισχύ μόλις πρόσφατα, οι streamers δεν επιτρέπεται πλέον να «υπονοούν ή να υποδηλώνουν ότι είναι πλήρως ή κατά μέρος γυμνοί», Οι streamers δεν επιτρέπεται επίσης να δείχνουν ορατά περιγράμματα των γεννητικών οργάνων τους, καλυμμένων με ρούχα ή μη καθώς και να καλύπτουν το στήθος ή τα γεννητικά όργανα τους με άλλα αντικείμενα ή λωρίδες λογοκρισίας. Οι γυναίκες που μεταδίδουν περιεχόμενο οφείλουν να έχουν καλυμμένες τις θηλές τους, αλλά επιτρέπεται να δείχνουν το ντεκολτέ τους εφόσον «είναι σαφές ότι η streamer φοράει ρούχα».

image.jpeg

Το Twitch έχει κάνει πολλαπλές αλλαγές στην πολιτική και στις κατευθυντήριες γραμμές του σχετικά με το γυμνό και τα σεξουαλικά θέματα το τελευταίο διάστημα. Τον Δεκέμβριο, μία αλλαγή στην πολιτική του, επέτρεψε σε streamers να παρουσιάζουν γυμνό που είναι προϊόν μυθοπλασίας ή φαντασίας, αν και σε όλες τις περιπτώσεις ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθούν την πολιτική ενδυμασίας της κοινότητας. Το Twitch ωστόσο «πιάστηκε στον ύπνο» και αναγκάστηκε να αποσύρει γρήγορα αυτή την αλλαγή καθώς είδε μεγάλη εισροή υπερρεαλιστικού γυμνού που είχε δημιουργηθεί με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης ενώ έκανε και την αυτοκριτική του, λέγοντας ότι μάλλον «το παρατράβηξε» με τις συγκεκριμένες αλλαγές. Πλέον, μετά τις νέες αλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές του για τους streamers, απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή γυμνού, υπονοούμενου ή μη (εκτός και αν πρόκειται για κάποια μορφή τέχνης, όπως ένα γυμνό άγαλμα σε κάποια πλατεία μίας πόλης κ.ά.) βάζοντας και επίσημα τέλος στα όνειρα ορισμένων που ήθελαν να εκμεταλλευτούν το γυμνό για να αυξήσουν τα… έσοδα τους. Όπως και να έχει, το Twitch θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτή την αναπόφευκτη διαμάχη με την κοινότητά του, καθώς οι streamers έχουν κίνητρα τόσο χρηματικά όσο και δημιουργικά, να ξεπερνούν τα όρια των όρων χρήσης του Twitch.

Το Twitch έχει αλλάξει τις κατευθυντήριες γραμμές και τους όρους χρήσης του τρεις φορές τον τελευταίο μήνα, και με κάθε αλλαγή, οι streamers της πλατφόρμας επιχειρούσαν να ωθήσουν τις οδηγίες στο απόλυτο όριο με την ελπίδα να προσελκύσουν νέους θεατές αξιοποιώντας ακραίο περιεχόμενο. Περιμένουμε αυτή η διαμάχη, μεταξύ του Twitch, των διαφημιστών και των streamers του να συνεχιστεί στο μέλλον ή τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί όλα τα μέρη, καθώς κάθε μέρος που συμμετέχει στη συζήτηση για το είδος του περιεχομένου που επιτρέπεται ή δεν πρέπει να επιτρέπεται στην πλατφόρμα, φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη για το τι είναι πρέπον ή όχι. 

  • Sad 1