Ώρες μετά την ανακοίνωση της «ανάστασης» της Lucasfilm Games, η Bethesda πήρε την... σκυτάλη των ανακοινώσεων από τη Disney.

Η Bethesda ανακοίνωσε πως ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι Indiana Jones βρίσκεται υπό ανάπτυξη, στα στούντιο της θυγατρικής της, MachineGames.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την άλλη σημαντική ανακοίνωση της Disney, που αφορά στην αναβίωση της Lucasfilm Games. Όπως φαίνεται στο σύντομο βίντεο που αποκαλύπτει ελάχιστα, το λογότυπο της Lucasfilm Games βρίσκεται ανάμεσα στα υπόλοιπα οπότε όπως ήταν αναμενόμενο, η εταιρεία θα εμπλέκεται στο project.

Το εν λόγω βίντεο βρίσκεται παρακάτω, μαζί με τις πρώτες -και μοναδικές- πληροφορίες που αφορούν το παιχνίδι.

Βάσει των λεγομένων της Bethesda, λοιπόν, πρόκειται για μια ολοκαίνουρια ιστορία ενώ σε ρόλο παραγωγού θα βρούμε τον Todd Howard, γνωστό για το έργο του στις σειρές The Elder Scrolls και Fallout.

Η MachineGames είναι γνωστή κυρίως για τη δουλειά της στα Wolfenstein: The New Order και Wolfenstein II: The New Colossus, όπως και τα Wolfenstein: The Old Blood, Wolfenstein: Youngblood και Wolfenstein: Cyberpilot. Το κοινό μεταξύ όλων των τίτλων είναι πως ανήκουν στο είδος των first-person shooters, με το Cyberpilot μάλιστα να κυκλοφορεί αποκλειστικά σε VR.

Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει το Indiana Jones να είναι παιχνίδι τρίτου προσώπου, σε μια προσπάθεια η MachineGames να επεκταθεί σε κάτι διαφορετικό. Αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολο να πει κανείς οτιδήποτε με σιγουριά.

Επιπλέον, μετά την εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft, είναι άγνωστο αν το παιχνίδι θα αποτελεί αποκλειστικότητα του Xbox και των Windows ή αν θα κυκλοφορήσει και σε PlayStation - πάλι, είναι νωρίς για υποθέσεις καθώς δεν ξέρουμε καμία από τις πλατφόρμες όπου θα κυκλοφορήσει. Δεν είναι απίθανο, όμως, η συμφωνία μεταξύ Bethesda και Disney να έγινε πριν την εξαγορά οπότε και να κυκλοφορήσει κανονικά σε PlayStation, όπως τα Deathloop και Ghostwire Tokyo που θα κυκλοφορήσουν αρχικά αποκλειστικά για PlayStation 5 (για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα) και αργότερα σε Xbox.

Το μοναδικό που μπορεί να υποθέσει κανείς και πιθανότατα να βγει αληθινός, είναι πως εφόσον η Bethesda έχει αναλάβει καθήκοντα εκδότη, θεωρητικά το παιχνίδι θα συμπεριλαμβάνεται στο Xbox Game Pass όπως και όλες οι κυκλοφορίες εταιρειών κάτω από την ομπρέλα της Microsoft Studios. Ξανά, αυτό πρόκειται για υπόθεση και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικό επίσημα.

  • Like 2