Κατά τη διάρκεια του τελευταίου State of Play για το 2019 της Sony, υπήρξε μία έκπληξη για τους fan των horror παιχνιδιών. Η Capcom επιβεβαίωσε ότι το Resident Evil 3 Remake είναι καθοδόν.

Αν και το Resident Evil 3 Remake αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του State of Play, δεν θα είναι αποκλειστικό παιχνίδι του PS4, αφού η Capcom επιβεβαίωσε πως θα κυκλοφορήσει για XBOX One, PlayStation και PC μέσω του Steam. Δυστυχώς δεν θα είναι διαθέσιμο για Nintendo Switch. Η εταιρία μάλιστα ανακοίνωσε πως το παιχνίδι έρχεται να μας τρομάξει για ακόμη μία φορά στις  3 Απριλίου 2020.

Οι περισσότεροι fans του είδους ήδη γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται το RE3. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο παίχτης θα αναλάβει το ρόλο της Jil Valentine, η οποία προσπαθεί να φύγει από την Raccoon City. Μάλιστα τα γεγονότα της τρίτης συνέχειας γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα με αυτά του RE2. Η ιστορία του RE3 ξεκινάει στις 28 Σεπτεμβρίου ενώ το RE2 ξεκινάει στις 29 Σεπτεμβρίου. Βέβαια τα γεγονότα του RE3 ολοκληρώνονται μετά από αυτά του RE2.

Στο Resident Evil 3 Remake θα δούμε επίσης τον Nemesis, ένα αδυσώπητο τέρας που καταδιώκει τον παίχτη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το παιχνίδι θα χρησιμοποιεί τη γνώριμη μηχανή γραφικών RE Engine, η ίδια που χρησιμοποίησαν τα Resident Evil 2 Remake, Devil May Cry 5 και Resident Evil 7.

Εκτός από το κλασσικό single player mode, το παιχνίδι θα έχει και λειτουργία multiplayer η οποία ονομάζεται Resident Evil Resistance. Ένας παίχτης προσπαθεί να τοποθετήσει στρατηγικά παγίδες και κάθε είδους ζόμπι στο χάρτη ενώ την ίδια στιγμή 4 άλλοι παίχτες προσπαθούν να επιβιώσουν. Η Capcom επιβεβαίωσε πως αυτή η λειτουργία multiplayer είναι η ίδια που είχε αρχικά παρουσιαστεί στο Tokyo Game Show νωρίτερα φέτος.

Slashgear

  • Like 6