Ακόμη καλά-καλά δεν έχει κυκλοφορήσει το Resident Evil 3 Remake άλλα όπως δείχνουν τα πράγματα, η Capcom σκέφτεται ήδη την τέταρτη συνέχεια.

Τα Resident Evil 2 & 3 Remakes πέτυχαν το σκοπό τους. Να δώσουν τη δυνατότητα στους παλιότερους gamers να αναβιώσουν το τρομακτικό περιβάλλον της Raccoon City όπως το έζησαν στην πρώτη γενιά PlayStation ενώ ταυτόχρονα οι νεότεροι gamers είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν από την αρχή και με ανανεωμένα γραφικά, το παιχνίδι που έχει αφήσει τη δική του ιστορία.

Η Capcom όμως δεν σταματάει εκεί, αφού σύμφωνα με φήμες ήδη προετοιμάζει το έδαφος για το τέταρτο στη σειρά Remake, Resident Evil 4. Ένα remake το οποίο λέγεται πως θα κυκλοφορήσει το 2022. Για πολλούς, το RE4, πρόκειται για το καλύτερο μέρος της σειράς, παιχνίδι που πρωτοκυκλοφόρησε στο Gamecube το 2005, προτού το δούμε και σε κονσόλες νεότερης γενιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές του VGC, η ανάπτυξη του Resident Evil 4 Remake είναι ήδη καθοδόν από το στούντιο M-Two στην Ιαπωνία. Ομάδα που ήδη δούλεψε για το Resident Evil 3 Remake. Με επικεφαλή τον Tatsuya Minami, τη βοήθεια της Capcom αλλά και τον σχεδιαστή της σειράς Shinji Mikami, το RE4 ίσως είναι πιο κοντά απ’ ότι νομίζαμε.

Αναμφισβήτητα, το Resident Evil 4 θα μπορούσε να γίνει το καλύτερο remake της σειράς αφού όταν πρωτοκυκλοφόρησε παρουσίασε το επαναστατικό για την εποχή third-person gameplay. Λέγεται πως το παιχνίδι θα έρθει κοντά στο 2022 αλλά ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις έπειτα τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα σημαντικό project αφού ήδη αρκετοί gamers εξέφραζαν πως το RE4 δεν χρειάζεται ένα remake, αφού ακόμη και σήμερα είναι ένα αρκετά ελκυστικό παιχνίδι. Θα είναι ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε αν Capcom και M-Two μπορούν να το βελτιώσουν ακόμη περισσότερο.

Tech Radar

  • Like 3