Το τρίτο κεφάλαιο της νέας σειράς Tomb Raider έχει την ονομασία “Shadow of the Tomb Raider” και θα κυκλοφορήσει για PC, PlayStation 4 και Xbox One στις 14 Σεπτεμβρίου του 2018.

Η Square Enix ανακοίνωσε το τρίτο παιχνίδι του rebooted franchise της εταιρείας Tomb Raider που ξεκίνησε τo 2013 αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες για το παιχνίδι, παρά ένα teaser trailer με μερικές γρήγορες σκηνές του επερχόμενου τίτλου. Το περιβάλλον φαίνεται να διαθέτει επιρροές και να είναι εμπνευσμένο από τον πολιτισμό των Αζτέκων, με τις πυραμίδες τους να κρύβονται στη πυκνή ζούγκλα στο σημερινό κεντρικό Μεξικό.   

Όπως αναφέραμε, για την ώρα θα πρέπει να αρκεστούμε στο teaser trailer, με τη Square Enix να σκοπεύει να αποκαλύψει περισσότερα για το παιχνίδι στις 27 Απριλίου του 2018. Τότε, “fans του παιχνιδιού θα μπορούν να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα για να μία ευκαιρία να παίξουν το παιχνίδι, και να γνωρίσουν τους developers σε κάποιο από τα τρία, αποκλειστικά reveal events” λέει η Square Enix στην επίσημη ανακοίνωση της.

Το Shadow of the Tomb Raider συνεχίζει από εκεί που τελείωσε το Rise of the Tomb Raider του 2015, και από ότι φαίνεται η Lara Croft για ακόμη μία φορά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την εγκληματική οργάνωση Trinity. Σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους τίτλους, Tomb Raider και Rise of the Tomb Raider, το επερχόμενο Shadow of the Tomb Raider έχει αναπτυχθεί από την Eidos Montreal, η οποία εργάστηκε πάνω στα Deus Ex: Human Revolution και Deus Ex: Mankind Divided πριν το franchise μπει στον… πάγο. Αυτό ήταν απολύτως απαραίτητο αφού η Crystal Dynamics που ανέπτυξε τους δύο προηγούμενους τίτλους εργάζεται πάνω σε ένα νέο παιχνίδι Avengers σε συνεργασία με τη Marvel.

The Verge