Η εταιρεία φαίνεται πως θέλει ένα κομμάτι της πίτας που ονομάζεται metaverse.

Πώς θα έμοιαζε ένα Final Fantasy, το Tomb Raider ή το Deus Ex εάν βασίζονταν εν μέρει στο blockchain, ώστε οι παίκτες να μπορούν να βγάλουν χρήματα από τον χρόνο που αφιέρωναν στο παιχνίδι; Θα μπορούσαμε να το μάθουμε σύντομα, καθώς ο πρόεδρος της Square Enix, Yosuke Matsuda, αποκάλυψε ότι η εταιρεία ψήφισε για το νέο έτος να κυκλοφορήσει «αποκεντρωμένα παιχνίδια».

Αν και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για αυτά τα παιχνίδια στην επιστολή του Matsuda που συζητά τη στρατηγική της εταιρείας για το νέο έτος, ο πρόεδρος διατηρεί μια ιδιαίτερα αισιόδοξη αλλά προσεκτική στάση που δεν προκαλεί όμως έκπληξη, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο άλλες εταιρείες παιχνιδιών που «βρήκαν» τον δρόμο τους προς τα NFT, κατακεραυνώθηκαν σχεδόν άμεσα από την κοινότητά.

Από τη διασκέδαση έως τα κέρδη και τη συνεισφορά, μια μεγάλη ποικιλία κινήτρων θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα παιχνίδια και να συνδεθούν μεταξύ τους. Και αυτό που θα το επιτρέψει είναι τα tokens που βασίζονται στο blockchain. Σχεδιάζοντας βιώσιμες οικονομίες συμβολαίων στα παιχνίδια μας, θα επιτρέψουμε την αυτοσυντηρούμενη ανάπτυξη των παιχνιδιών. Είναι ακριβώς αυτό το είδος οικοσυστήματος που βρίσκεται στην καρδιά αυτού που αναφέρω ως «αποκεντρωμένο gaming», και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει μια σημαντική τάση στο gaming στο μέλλον. […] Η ενσωμάτωση αποκεντρωμένων παιχνιδιών στο χαρτοφυλάκιό μας εκτός από τα βασικά μας παιχνίδια θα είναι ένα σημαντικό στρατηγικό θέμα για εμάς από το 2022. Οι βασικές και στοιχειώδεις τεχνολογίες για την ενεργοποίηση των παιχνιδιών blockchain υπάρχουν ήδη και έχει αυξηθεί η αποδοχή των περιουσιακών στοιχείων τύπου crypto τα τελευταία χρόνια. Θα παρακολουθούμε στενά τις κοινωνικές αλλαγές σε αυτόν τον χώρο ενώ θα ακούμε τις πολλές ομάδες χρηστών που βρίσκονται σε αυτόν και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης ανάλογα, με στόχο την πιθανή έκδοση των δικών μας token στο μέλλον.

Πιθανότητα βοηθά το γεγονός ότι η Square Enix δεν κατονομάζει συγκεκριμένα παιχνίδια που θα μπορούσαν να λάβουν υποστήριξη blockchain/token, επομένως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες gaming κοινότητες έτοιμες να επιτεθούν στην εταιρεία. Αντί η Square Enix να ανοίξει ξεκάθαρα την πόρτα στα tokens φωτογραφίζοντας συγκεκριμένες gaming κοινότητες, ίσως προσπαθεί να θέσει ένα «φιλοσοφικό ερώτημα» σηματοδοτώντας προφανώς έντονα την πρόθεσή της και περιμένει να δει πώς θα αντιδράσουν οι fans, προτού προχωρήσει στις νέες αυτές ιδέες της σχεδιάζοντας περισσότερες οικονομίες στα παιχνίδια της.

Η Square Enix υπόσχεται επίσης «άφθονες επενδύσεις στο χώρο του cloud», αν και δεν είναι σαφές εάν η εταιρεία μιλάει για cloud gaming.

Εξερευνούμε πιθανές προσπάθειες στο χώρο του cloud από δύο κύριες προοπτικές, η πρώτη είναι η αξιοποίηση τεχνολογιών cloud για τη διανομή περιεχομένου και η δεύτερη η ανάπτυξη περιεχομένου που προσφέρει στους πελάτες νέες μορφές διασκέδασης που ενεργοποιούνται από τα χαρακτηριστικά του cloud.

  • Thanks 1
  • Haha 1