Στην Ε3 του 2009 η Nintendo έκλεψε το ενδιαφέρον με το project της vitality sensor για το Wii, αν και μετά την έκθεση χάθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Εν συνεχεία, δεν είδαμε ποτέ κάτι έμπρακτο, μόνο επιβεβαιώσεις μελών της εταιρείας πως το project προχωράει κανονικά.

Για όσους δε θυμούνται, το Wii vitality sensor μπορούσε να διαβάζει τους παλμούς του εκάστοτε παίκτη αλλά και άλλα εσωτερικά ερείσματα του οργανισμού και να τα μεταφέρει στην κονσόλα μέσω ενσύρματης σύνδεσης με USB, κάτι που ποτέ δεν είδαμε και δε θα δούμε, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, στην πράξη.

 

Σε πρόσφατη ομιλία που είχε με τους επενδυτές, ο πρόεδρος της Nintendo Satoru Iwata γνωστοποίησε πως το εν λόγω project ακυρώθηκε, καθώς οι τωρινοί τεχνολογικοί περιορισμοί δε μπορούν να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που είχε οραματιστεί η εταιρεία, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για την επιστροφή του κάποια στιγμή στο μέλλον.

 

Σύμφωνα με τον Iwata, το Wii vitality sensor μπόρεσε να ανταποκριθεί μόνο στο 90 τις εκατό των ατόμων που το δοκίμασαν, ποσοστό καθόλου ικανοποιητικό για τον ίδιο, καθώς ο στόχος του ήταν τουλάχιστον το 99.9 τις εκατό. Αναμένουμε ίσως κάποια μελλοντική επιστροφή.

 

Link.png Site: http://www.vg247.com/2013/07/05/iwata-wii-vitality-sensor-canned-because-it-was-of-narrower-application-than-we-had-originally-thought/[/url]']vg247.com