Η Nintendo ήταν η τελευταία –χρονικά- από τις εταιρείες που διοργάνωσαν τις δικές τους συνεντεύξεις Τύπου πριν την επίσημη έναρξη της φετινής E3.

Κατά τη διάρκεια του Nintendo Direct, η ιαπωνική εταιρεία είχε κάμποσα να μοιραστεί με το κοινό της, με το Super Smash Bros. Ultimate φυσικά να κλέβει την παράσταση. Θα κυκλοφορήσει στο Switch στις 7 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει όλους τους χαρακτήρες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους προηγούμενους τίτλους της σειράς και πλήθος διαφορετικών επιπέδων –με την προσθήκη καινούριων φυσικά.

Με αφορμή μάλιστα την προσθήκη του Ridley από τα Metroid στη λίστα των χαρακτήρων του παιχνιδιού, η Nintendo ανακοίνωσε και τη διάθεσή του ως Amiibo.

Το “παρών” στο βίντεο της Nintendo έδωσε και το Fortnite το οποίο πλέον κυκλοφορεί κανονικά και στο Switch! Η διάθεσή του γίνεται άμεσα και δωρεάν από το eShop, με την Epic να επιβεβαιώνει πως πρόκειται για το ίδιο παιχνίδι με τις υπόλοιπες πλατφόρμες –περιεχόμενο, χάρτες, updates κλπ. Ήδη πάντως έχει αναφερθεί ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς όσοι είχαν συνδέσει τον λογαριασμό τους στην Epic με εκείνον στο PSN, ήταν αδύνατον να παίξουν στο Switch εκτός κι αν δημιουργούσαν έναν καινούριο –κάτι που όσο να ‘ναι, δε βολεύει (αυτοί οι cross-platform περιορισμοί…).

Όπως το περιμέναμε, ανακοινώθηκε και το Fire Emblem: Three Houses. O τίτλος θα κυκλοφορήσει στο Switch την άνοιξη του 2019 με τη Nintendo να παρουσιάζει ορισμένα βασικά του στοιχεία μέσα σε ένα δίλεπτο τρέιλερ. Το παιχνίδι δείχνει αρκετά ενδιαφέρον και η λογική λέει πως θα αποτελέσει μια ιδιαίτερα ποιοτική προσθήκη στη βιβλιοθήκη τίτλων της κονσόλας.

Η σειρά Mario Party ετοιμάζεται να καλωσορίσει ακόμα έναν τίτλο. Ο λόγος για το Super Mario Party (πρωτότυπο…) το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου και θα διατεθεί στο Nintendo Switch.

Ένας από τους third-party τίτλους που παρουσιάστηκε στο σημερινό Nintendo Direct ήταν το Overcooked 2. Sequel του πρώτου τίτλου των Ghost Town Games και Team 17, έρχεται με εμπλουτισμένο gameplay και νέες δυνατότητες. Κυκλοφορεί στις 7 Αυγούστου σε PS4, Xbox One, PC και Switch ενώ ενδεχόμενη προπαραγγελία του, θα σας χαρίσει το DLC, Too Many Cooks.

Παραμένοντας στον χώρο των third-party τίτλων, είχαμε και την έλευση του Hollow Knight –επιτέλους- στο Switch. Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική του ανακοίνωση είχε γίνει πέρυσι τον Ιανουάριο για να ακολουθήσει εν συνεχεία σιγή ασυρμάτου πριν τη μετάθεση της κυκλοφορίας του για φέτος. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι η έκδοση του Hollow Knight στο Switch, διαθέτει όλο το περιεχόμενο που κυκλοφόρησε γι’ αυτό (μένει να προστεθεί ακόμα ένα δωρεάν πακέτο DLC) και τρέχει στα 60 fps.

Η Nintendo ανακοίνωσε και DLC για το Xenoblade Chronicles 2. Πρόκειται για το Torna The Golden Country το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και εστιάζει στους Jin, Mythra και Malos.

Αυτό ήταν λοιπόν το Nintendo Direct εν όψει E3 2018. Ένα Direct χωρίς καμία έκπληξη, με τρανταχτές απουσίες (Bayonetta 3, Metroid Prime 4 κανείς;) και κάμποσο… shovelware. Ένα Direct όπως όλα τα άλλα. Πήραμε Fortnite και Super Smash Bros. Ultimate τουλάχιστον…

  • Like 1