Όπως είναι γνωστό, η Nintendo βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης νέου hardware. Επομένως, κάθε διαρροή ή φήμη έχει τη σημασία της δεδομένου της δημοτικότητας της τελευταίας της κονσόλας.

Η Ιαπωνική εταιρεία, κατέθεσε πρόσφατα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) μία αίτηση για τη κατοχύρωση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η οποία λίγο αργότερα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του οργανισμού. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε στα Ιαπωνικά αφορά μία «Ηλεκτρονική Συσκευή». Αν και αυτό δεν λέει και από μόνο του πολλά, οι εικόνες είναι αρκετά αποκαλυπτικές, καθώς πρόκειται για μία πατέντα που σχετίζεται με μία νέα φορητή παιχνιδοκονσόλα.

fig1.webp

Από τεχνικής άποψης, πρόκειται μάλλον για δύο συσκευές σε μία, καθώς η αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει πως αποτελείται από δύο «αποσπώμενα» τμήματα και πως καθένα από αυτά έχει τη δική του οθόνη. Μην προτρέχουμε όμως γιατί… Ιαπωνικά είναι αυτά. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι δύο συσκευές μπορούν να συνδεθούν και να λειτουργήσουν με δύο διαφορετικούς τρόπους: πρώτον, η μία πάνω στην άλλη, με το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει μία αρκετά παχιά φορητή συσκευή με μία οθόνη και δεύτερον, με το να σύρεις τη 2η πάνω στην άλλη για πρόσβαση και στις δύο οθόνες, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει κάπως σαν το Nintendo DS. 

small_fig7-and-fig11-hinge-mechanism.webp

Με την πρώτη ματιά, υποθέτεις ότι η εταιρεία ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του… Nintendo 3DS. Όμως, όπως είναι γνωστό, η Nintendo έχει αποκομίσει μεγάλα οφέλη από τη μετάβαση σε μια συσκευή hardware με το Switch. Αντί να μοιράσει το έργο των developers και των εταιρειών ανάπτυξης παιχνιδιών μεταξύ μιας φορητής πλατφόρμας και μιας παιχνιδοκονσόλας, επινόησε μια συσκευή που μπορούσε να κάνει και τα δύο, και αυτή η συσκευή -το Nintendo Switch- έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Nintendo θα ήθελε να διαχωρίσει πάλι την αγορά κατ’ αυτόν τον τρόπο.

small_fig25.webp

Όμως από την άλλη, ο σχεδιασμός της κονσόλας στις εικόνες που δημοσιεύονται στην αίτηση κατοχύρωσης διπλώματος ευρεσιτεχνίας δείχνουν μία συσκευή που δεν μοιάζει με το Switch. Όμως από την άλλη, αν και υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά, δεν μοιάζει ούτε και με το 3DS. Ενδεχομένως, τα διαγράμματα στην πατέντα να έχουν καθαρά εικονογραφικό χαρακτήρα και να μην αντιπροσωπεύουν κάποιο επερχόμενο προϊόν της Nintendo. Όπως και να έχει πάντως, προκαλούν αναστάτωση στους φίλους της εταιρείας.  

  • Thanks 2