Πίσω στο 2014, η Google συνεργάστηκε με την Nintendo προκειμένου να κρύψει διάφορα Pokemon στα  Maps, ένα από τα πρωταπριλιάτικα αστεία της Google που ίσως αποτέλεσε και την αφορμή για τη δημιουργία του Pokemon Go.

Με αφορμή τη σημερινή «Ημέρα του Mario», οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για ακόμη μια φορά, φέρνοντας τον γνωστό υδραυλικό των βιντεοπαιχνιδιών, στην εφαρμογή των χαρτών της Google για την πλατφόρμα του Android και του iOS. Η εμφάνιση του Mario γίνεται μόνο στην περίπτωση που ο χρήστης έχει δηλώσει κάποιον προορισμό, προκειμένου να δει τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει και αφού επιλέξει το εικονίδιο με το ερωτηματικό. Στην περίπτωση αυτή, το τόξο που φανερώνει την ακριβή θέση του χρήστη, έχει αντικατασταθεί με τον Mario πάνω στο kart του, και με γνωστούς ήχους από τα βιντεοπαιχνίδια, να ακούγονται κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Η παρουσία του Mario στα Google Maps θα διαρκέσει σύμφωνα με την ανακοίνωση για μία εβδομάδα ενώ η όλη ενέργεια ίσως έχει σχέση και με την επερχόμενη μεταφορά του Mario Kart Tour στα smartphones, κάπου μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

igwq46r1bdfwmwckgfln.gif

Lifehacker