Ο Charles Martinet, ο ηθοποιός που υπήρξε η φωνή του Mario από το 1991, αποχωρεί, όπως ανακοίνωσε η Nintendo το πρωί της Δευτέρας.

Εκτός από τη φωνή του πιο διάσημου υδραυλικού στον κόσμο, ο 67χρονος Martinet υποδύθηκε επίσης τους Luigi, Wario, Waluigi και τις παιδικές εκδοχές αυτών των χαρακτήρων σε περισσότερους από 100 τίτλους σε όλο το franchise των βιντεοπαιχνιδιών Mario.

"Ο Charles Martinet ήταν η αυθεντική φωνή του Mario στα παιχνίδια της Nintendo για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήδη από το Super Mario 64", αναφέρει η Nintendo. "Θα αποσυρθεί από την ηχογράφηση των φωνών των χαρακτήρων για τα παιχνίδια μας, αλλά θα συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μοιράζοντας τη χαρά για το τι είναι ο Mario".

Η Nintendo αναφέρει ότι ο Martinet θα παραμείνει στενά συνδεδεμένος με το σύμπαν του Mario, αναλαμβάνοντας έναν ολοκαίνουργιο ρόλο ως "Πρεσβευτής του Mario". Δεν είναι σαφές τι σημαίνει αυτό, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα φοβερό τίτλο εργασίας.

Για τους πιο αφοσιωμένους οπαδούς του Mario, η αποχώρηση του Martinet δεν έρχεται ξαφνικά. Στην πρόσφατη ταινία Super Mario Bros. Movie, ο Martinet παρέδωσε τα καθήκοντα του Mario στον Chris Pratt, κάτι που φάνηκε σε μερικούς οπαδούς ως μια περίεργη επιλογή, κάνοντας όμως ένα cameo ως πατέρας του Mario. Σύμφωνα με το Polygon, οι οπαδοί παρατήρησαν επίσης ότι η εμβληματική φωνή του Martinet έλειπε από τα τρέιλερ δύο επερχόμενων παιχνιδιών για το Nintendo Switch, το Super Mario Bros. Wonder και το WarioWare: Move It. 

"Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε με τον Charles για να βοηθήσουμε να ζωντανέψει ο Mario για τόσα πολλά χρόνια", έγραψε η Nintendo. Η εταιρεία θα δημοσιεύσει σύντομα ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Martinet και τον Shigeru Miyamoto, στέλεχος της Nintendo και δημιουργό του Mario, ως τελικό αποχαιρετισμό.
 

  • Like 3