Από ότι φαίνεται, η Sony για την ώρα απολαμβάνει τις πολύ καλές πωλήσεις του PlayStation 4 και δεν κάνει σχέδια για handheld κονσόλες.

Ο Shuhei Yoshida της Sony αποκάλυψε κατά την διάρκεια μίας συνάντησης με developers, ότι η Ιαπωνική εταιρεία δεν σχεδιάζει να παρουσιάσει τον διάδοχο του PlayStation Vita.

 

Είπε, ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι η εταιρεία δεν θέλει να κατασκευάσει μία νέα handheld κονσόλα, άλλα ότι το πρόβλημα είναι τα smartphones, που το gaming σε αυτά είναι πολύ εύκολο και πολλές φορές δωρεάν. Πάντως, αν και τα smartphones είναι πράγματι ένα σημαντικό εμπόδιο για την επιτυχία μίας φορητής κονσόλας, εντούτοις και η Sony ενδεχομένως θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα για να προωθήσει τόσο το Vita όσο και το handheld gaming.

 

“Είναι μία δύσκολη ερώτηση. Οι άνθρωποι τώρα έχουν κινητά τηλέφωνα και είναι πολύ απλό να παίξεις παιχνίδια στα smartphones, ενώ επιπλέον πολλά παιχνίδια είναι δωρεάν ή τουλάχιστον δωρεάν στην αρχή. Είμαι φανατικός του PlayStation Vita και εργαστήκαμε πολύ σκληρά για τον σχεδιασμό κάθε πτυχής του. Τα παιχνίδια που βασίζονται στην αφή είναι πολύ διασκεδαστικά και υπάρχουν πολλά που έχουν εξαιρετικό σχεδιασμό. Αλλά το να έχεις μοχλούς και πλήκτρα κάνει τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Οπότε ελπίζω, όπως και πολλοί από εσάς, να συνεχιστεί αυτή η κουλτούρα με τα φορητά παιχνίδια, αλλά το κλίμα δεν είναι και πολύ υγιές τώρα εξαιτίας της κυριαρχίας του mobile gaming” είπε ο Shuhei Yoshida.

 

Link.png Site: NextPowerUp