Από το πρωί της Τετάρτης (2/7) είναι διαθέσιμο στο PlayStation Network το ιδιαιτέρως αναμενόμενο firmware 2.40 του PlayStation 3, το οποίο προσθέτει στοιχεία που ζητούσε η gaming κοινότητα.

 

Αυτή η περιβόητη αναβάθμιση στο λογισμικό συστήματος του PS3 έρχεται για να φέρει μια σειρά από προσθήκες, τις οποίες το κοινό ζητούσε εδώ και καιρό. Η πιο σημαντική εξ αυτών είναι, δίχως αμφιβολία, η δυνατότητα εμφάνισης του κεντρικού μενού της κονσόλας (XMB- Cross Media Bar) εντός των παιχνιδιών. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί κανονικά και ενεργοποιείται, πατώντας ελαφρά το PS Button του Sixaxis/DS3 (το πάτημα διαρκείας εμφανίζει κανονικά το μενού απενεργοποίησης του συστήματος).

 

Αυτό που διαπιστώσαμε, δοκιμάζοντας το in-game XBM, είναι μια μικρή καθυστέρηση στη λειτουργία του (δινόταν η εντύπωση "πτώσης" του frame rate), αλλά κατά τα λοιπά περιείχε όλες τις λειτουργίες που είχαν ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα (επιλογή μουσικής, εμφάνιση λίστας φίλων κ.λπ).

 

Εκτός του in-game XMB, το firmware 2.40 φέρνει στο προσκήνιο και τα trophies. Η "απάντηση" της Sony στα achievements του Xbox 360 τοποθετήθηκε στο μενού "Game", αλλά αυτή τη στιγμή -φυσικά- είναι άδεια. Ελπίζουμε σύντομα να γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις σε πολλά παιχνίδια και να αρχίσει η καταγραφή των επιτευγμάτων μας.

 

Source.png Πηγή: cosmo.gr