Η Sony υπέβαλλε πρόσφατα αιτήσεις για δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν σε δύο συσκευές που μοιάζουν με χειριστήρια κίνησης (motion controllers).

Αν και είναι ακόμα νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, ενδέχεται να πρόκειται για κάποιο νέο χειριστήριο για το PlayStation VR. Έχουν περάσει άλλωστε οκτώ περίπου χρόνια από τότε που η Ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά στην αγορά το χειριστήριο Move οπότε στα παραπάνω σχέδια ενδέχεται να βλέπουμε τον αντικαταστάτη τους.

Στην πρώτη αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιλαμβάνονται σχέδια για ένα χειριστήριο με κάθετη χειρολαβή και με ένα "thumb-stick" στην κορυφή του, γύρω από το οποίο υπάρχουν διάφορα πλήκτρα καθώς και μία σκανδάλη στο μπροστινό τμήμα σε ιδανική θέση για τον δείκτη.

Υπάρχει επίσης ένα λουράκι για πρόσθετη ασφάλεια, ωστόσο όπως γίνεται φανερό από το σχεδιάγραμμα, η χειρολαβή αποτελείται από ξεχωριστά τμήματα (interlocking gears) που επεκτείνονται και συστέλλονται για να προσφέρουν μία αίσθηση σαν αυτή της απτικής ανάδρασης στον χρήστη.

Η δεύτερη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας αφορά στην ανίχνευση της θέσης κάθε δάκτυλου ξεχωριστά χρησιμοποιώντας την HMD (Head Mounted Display) ή αλλιώς το headset. Κάτι τέτοιο λειτουργεί διαφορετικά από το τωρινό setup με το PlayStation VR που χρησιμοποιεί την PlayStation Camera για να ανιχνεύει τα χειριστήρια Move. Με άλλα λόγια, απαιτείται μία ολοκαίνουρια HMD (Head Mounted Display) που να εκμεταλλεύεται τη νέα αυτή λειτουργία και σχεδιασμό.

5a71822b7ebf5_.jpg.b6c316ffd642853f1f129e51e750dac9.jpg

Engadget

  • Like 1
  • Thanks 1