Xωρίς ακόμη να έχει συνέλθει από τις μαζικές επιθέσεις στο PlayStation Network το 2011, η Sony έρχεται πάλι στο προσκήνιο, έπειτα από μια ποινή που της επιβλήθηκε.

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, θεώρησαν ότι οι επιθέσεις που έλαβαν χώρα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με κατάλληλα μέτρα εκ μέρους της εταιρείας, τα οποία δεν είχαν ληφθεί και ως εκ τούτου της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο £250,000 (~$395,000).

 

Συγκεκριμένα το ICO (Information Commissioner Office) άσκησε έντονη κριτική στην εταιρεία καθώς σύμφωνα με αυτό, δεν είχε ενημερωμένα καταλλήλως τα συστήματα ασφαλείας της που θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια επίθεση τέτοιας κλίμακας. Aν μια εταιρεία έχει αποθηκευμένες στους servers της τόσες λεπτομέρειες και στοιχεία πιστωτικών καρτών των χρηστών, η προστασία τους πρέπει να αποτελεί μοναδική προτεραιότητά της, ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής επίτροπος και διευθυντής της προστασίας των δεδομένων David Smith. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε και τους πόρους, τα μέσα και την τεχνογνωσία προκειμένου να κρατήσει ασφαλή αυτά τα δεδομένα, συμπλήρωσε.

 

Η παραβίαση έλαβε χώρα τo 2011, και κατά την διάρκεια της διέρρευσαν ονόματα, διευθύνσεις κατοικίας, διευθύνσεις e-mails, ημερομηνίες γέννησης και passwords από 77 εκ. λογαριασμούς. Σε κίνδυνο βρέθηκαν εκατομμύρια χρήστες πιστωτικών καρτών και είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να θέσει εκτός δικτύου για πολλές μέρες το PSN. Αφού τήρησε πολιτική σιγής για μερικές ημέρες, απολογήθηκε δημοσίως και από τότε ξαναέστησε το δίκτυό της από την αρχή για να είναι πιο ασφαλές.

 

Η εταιρεία αναμένεται να πληρώσει το ποσό στις 13 Φεβρουαρίου με έκπτωση 20% ενώ της δίνεται και η δυνατότητα να ασκήσει έφεση. Από την μεριά της όμως ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα οργανωμένης επίθεσης ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα στοιχεία πιστωτικών καρτών.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51429-uk-regulators-fine-sony-over-2011-psn-security-breach.html[/url]']techspot.com