Σύμφωνα με τον Mick Hocking, διευθυντή του στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών της Sony στο Liverpool, η εταιρεία σχεδιάζει την ενσωμάτωση τεχνολογίας ολογραμμάτων σε μελλοντικούς τίτλους παιχνιδιών του PS3.

 

Σε δηλώσεις του, ο Hocking αποκάλυψε ότι η Sony διαθέτει τεχνικές όπως τα ολογράμματα οι οποίες θα συνδυαστούν με το 3D gaming. Αναλυτικότερα, με την τεχνολογία που αναπτύσσει η εταιρεία, δεν πρόκειται να μεταφέρουμε τους ήρωες παιχνιδιών στο σαλόνια μας. Αντιθέτως, θα χρησιμοποιηθεί για το χειρισμό παιχνιδιών μέσω κινήσεων του προσώπου του gamer.

 

Το Grand Turismo 5, χρησιμοποιεί ήδη 3D τεχνολογία ανίχνευσης κινήσεων του κεφαλιού μέσω του PS Eye, αλλά αναλύει μόνο την κατεύθυνση του ανεξαρτήτως της κατεύθυνσης που πραγματικά κοιτάζει κάποιος.

 

Προς το παρών, έχουν αναπτυχθεί διάφορα demos της τεχνολογίας αυτής, τα οποία λειτουργούνε σωστά. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν μέχρι την επόμενη συνάντηση προγραμματιστών παιχνιδιών που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στο Σαν Φραντσίσκο. Πάντως, δεν πρόκειται να δούμε σύντομα στην αγορά τίτλους παιχνιδιών που κάνουν χρήση ολογραφικής τεχνολογίας καθώς πρόκειται να τελειοποιηθεί μέσα σε μία δεκαετία.

 

Link.png Site: techradar.com