Η νέα έκδοση του λογισμικού για το PlayStation 4 είναι ήδη διαθέσιμη, φέρνοντας το πολυαναμενόμενο χαρακτηριστικό του Share Play, με μια σημαντική όμως λεπτομέρεια να γίνεται γνωστή τις τελευταίες ημέρες.

Έτσι σύμφωνα μια διευκρινιστικές δηλώσεις στελεχών της Sony, μαθαίνουμε ότι η λειτουργία του Share Play δεν θα είναι διαθέσιμη σε κάθε παιχνίδι αφού είναι στο χέρι του εκάστοτε δημιουργού να αποφασίσει αν θα το ενεργοποιήσει ή όχι για το παιχνίδι του.

 

Ήδη η Activision προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα αυτή για το Call Of Duty: Advanced Warfare και μάλιστα για ολόκληρο το παιχνίδι και όχι απλά για κάποιο μέρος του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν την πολιτική της Activisionu θα την υιοθετήσει και άλλος κατασκευαστής για παιχνίδια του ενώ και η Sony δεν έχει δημοσιεύσει κάποια ιστοσελίδα ενημέρωσης, με την επίσημη ιστοσελίδα υποστήριξης του Advanced Warfare να κάνει μια γενική αναφορά για το θέμα.

 

Το Share Play το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα με την έκδοση 2.00 επιτρέπει στο χρήστη να καλέσει φίλους του να παίξουν παιχνίδια μαζί του στο PS4 μέσω του Internet, ακόμη και αν δεν έχουν κάποιο αντίτυπο του παιχνιδιού βοηθώντας τον σε κάποια αποστολή ή ακόμα και να δώσει πρόσβαση σε ένα δεύτερο χειριστήριο, ώστε ο φίλος του να τον συντροφεύσει σε κάποιο multiplayer παιχνίδι.

 

 

Link.png Site: IGN