Οι πωλήσεις του PlayStation 4 συνεχίζουν την πολύ καλή τους πορεία όπως επιβεβαίωσε σήμερα στη Gamescom η Sony, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες και για την επόμενη αναβάθμιση στο λογισμικό η οποία φέρνει μια πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα, το Share Play.

Όπως ανακοίνωσε ο Jim Ryan, CEO της Sony Computer Entertainment στην Ευρώπη, το PlayStation 4 είναι ήδη στα χέρια 10 εκατομμυρίων κατόχων, έχοντας κυκλοφορήσει στην αγορά από τον Νοέμβριο του 2013.

 

Ο Kaz Hirai, Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, ανέφερε τον περασμένο Μάιο πως ανέμενε να πουληθούν 10 εκατομμύρια PS4 για το συνολικό οικονομικό έτος κάτι που αφορά την περίοδο Απριλίου 2014 με Απρίλιο του 2015. Έτσι αν έχουν ήδη πουληθεί 3 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος του οικονομικού τριμήνου, τότε ο ρυθμός πώλησης του PS4 είναι αρκετά καλός και το επόμενο τρίμηνο μετά τις εορταστικές διακοπές φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενο.

 

Μόλις έξι μήνες μετά την αρχική του κυκλοφορία, το PS4 ήταν επικερδές για τη Sony ενώ για το PS3 χρειάστηκαν τρία χρόνια προκειμένου να εδραιωθεί και να φτάσει σ' αυτό το σημείο.

Είναι αρκετά δύσκολο να υπολογιστούν πόσες κονσόλες Xbox One έχει πουλήσει η Microsoft προκειμένου να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα, αλλά το τελευταίο τρίμηνο το PS4 ξεπέρασε το Xbox σε αναλογία 3 προς 1. Μια αισιόδοξη εκτίμηση αναφέρει πως η Microsoft έχει πιθανόν πουλήσει τα μισά τεμάχια απ' ότι η Sony, με την πρόσφατη αφαίρεση του Kinect από το βασικό πακέτο σε συνδυασμό με τη μειωμένη τιμή όπως επίσης το επερχόμενο λανσάρισμα σε 29 χώρες, να βοηθήσουν τη Microsoft.

 

Επιπλέον η Sony ανακοίνωσε και το Share Play, μια νέα δυνατότητα που θα προστεθεί στο PlayStation 4 με την αναβάθμιση λογισμικού στην έκδοση 2.0. Συγκεκριμένα με το Share Play ο κάτοχος ενός PlayStation 4 μπορεί να καλέσει μέσω του PlayStation Network ένα φίλο του μέσω του PlayStation Network προκειμένου αυτός να τον βοηθήσει σε περίπτωση που συναντά δυσκολία ή να παίξουν μαζί το παιχνίδι. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι δε χρειάζεται ο δεύτερος χρήστης να έχει αγοράσει το παιχνίδι, αν και η Sony δεν έδωσε περισσότερες τεχνικές πληροφορίες για τη δυνατότητα αυτή.

 

Link.png Site: TechCrunch