Πρόκειται για την πρώτη πλήρως ενσωματωμένη Apple Music εμπειρία σε μία κονσόλα.

Τα νέα έρχονται μετά από εβδομάδες αφότου εμφανίστηκε το Apple Music σε κάποιους χρήστες του PS5, χωρίς να είχε υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την ανάπτυξη της εφαρμογής από την Apple ή τη Sony. Το Apple Music στο PS5 επιτρέπει στους συνδρομητές να παίζουν περισσότερα από 90 εκατομμύρια τραγούδια, καθώς και μια σειρά από επιλεγμένες λίστες αναπαραγωγής και ραδιοφωνικούς σταθμούς απευθείας από την κονσόλα τους. Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης αναπαραγωγή μουσικών βίντεο σε αναλύσεις έως και 4K.

Το Apple Music επιτρέπει στους χρήστες να ακούν τραγούδια με διάφορους τρόπους, όπως κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή ακόμη κι όταν ο χρήστης δεν παίζει κάποιο παιχνίδι. Τα μουσικά βίντεο υποστηρίζουν επίσης συνεχή αναπαραγωγή κατά την πλοήγηση στην εφαρμογή Apple Music.

apple-music-ps5-2.JPG.81255823f90cf0c4515772aaa0ba9eb3.JPG

Εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο να εκτελέσουν οι χρήστες το Apple Music app από το βασικό μενού του PS5, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πατώντας το κουμπί PS στο ασύρματο χειριστήριο DualSense για πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου και από εκεί στην λειτουργία Μουσικής (Music Function). Η λειτουργία Μουσικής μπορεί να εμφανίζει προτάσεις του Apple Music που ταιριάζουν με το είδος παιχνιδιού που παίζει ο χρήστης εκείνη τη στιγμή, να παρουσιάζει λίστες αναπαραγωγής από τη βιβλιοθήκη ενός χρήστη ή ακόμη και να προσφέρει επιλογές για την αναπαραγωγή λιστών αναπαραγωγής του Apple Music ειδικά σχεδιασμένες για παιχνίδια.

Οι χρήστες του PS5 μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Apple Music  από την καρτέλα Media και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδέσουν τον λογαριασμό τους στο Apple Music. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη σάρωση ενός κωδικού QR από μία συσκευή Apple είτε τον μη αυτόματο τρόπο εισάγοντας τους κωδικούς Apple ID. Η Apple ενημέρωσε επίσης το σχετικό έγγραφο υποστήριξης για το Apple Music σε Smart TV, ώστε να περιλαμβάνει και κονσόλες παιχνιδιών.

  • Like 3
  • Confused 1