Από βασικές ρυθμίσεις κονσόλας μέχρι διασκεδαστικά easter eggs στο Astro’s Playroom, θα έχετε να ανακαλύψετε αρκετά νέα πράγματα

Με το απόθεμα κονσολών PlayStation 5 να βελτιώνεται την τρέχουσα εορταστική περίοδο, είναι πολύ πιθανό όλο και περισσότεροι να κατάφεραν να αποκτήσουν τη νέα κονσόλα της Sony. Μετά την αρχική παραμετροποίηση και τις ενημερώσεις (κονσόλας και χειριστηρίου), υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που καλό θα ήταν να ακολουθήστε.

Επιλογή εγκατάστασης παιχνιδιών σε εξωτερικό δίσκο

Αν είστε κάτοχος εξωτερικού σκληρού δίσκου ή SSD, βεβαιωθείτε πως η προεπιλεγμένη εγκατάσταση θα γίνεται στον εξωτερικό σας δίσκο. Παρόλο που τα PS5 παιχνίδια πρέπει να βρίσκονται στον εσωτερικό SSD για να παίξουν, τα PS4 παιχνίδια παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα από εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης και εξοικονομείτε πολύτιμο χώρο για τα παιχνίδια νέας γενιάς.

Βέβαια για να έχετε τα πλεονεκτήματα PS4 τίτλων που αναβαθμίστηκαν για PS5, θα πρέπει να τους εγκαταστήσετε στον εσωτερικό SSD. Το PS5 προσφέρει 667GB ελεύθερου χώρου, οπότε εκμεταλλευτείτε τον σωστά.

Για να ορίσετε έναν εξωτερικό δίσκο ως προεπιλεγμένο μέσο αποθήκευσης, κάντε τα παρακάτω βήματα:

  • Πηγαίνετε στο Settings > Storage > Extended Storage
  • Μετά ενεργοποιείστε το Install PS4 Games to Extended Storage

Υπενθυμίζουμε πως η Sony έχει ενεργοποιήσει την εσωτερική θύρα επέκτασης SSD, επιτρέποντας την εγκατάσταση PS5 παιχνιδιών στον SSD (αν έχετε εγκαταστήσει).

Μεταφορά PlayStation 4 saves στο PlayStation 5

Αν είχατε στην κατοχή σας PS4 ή PS4 Pro, είναι πολύ πιθανό να θέλετε να μεταφέρετε τα saves σας, ώστε να συνεχίσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια στο PS5. Για να το κάνετε αυτό, κάντε τα παρακάτω βήματα:

  • Πηγαίνετε στο Settings > Saved Data and Game/App Settings > Saved Data (PS4)
  • Μετά μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Cloud Storage (αν είστε PS Plus συνδρομητής) ή USB Drive (που προϋποθέτει να αντιγράψατε τα saves σας από την παλιά κονσόλα σας)
  • Περιμένετε να ολοκληρωθεί η μεταφορά

Εγκατάσταση και ενημέρωση τίτλων

Ήδη το PS5 βρίσκεται στην αγορά λίγο παραπάνω από έναν χρόνο, το οποίο σημαίνει πως τα περισσότερα παιχνίδια έχουν λάβει ενημερώσεις που πρέπει να εγκατασταθούν πριν παίξετε. Αφού ολοκληρωθούν οι ενημερώσεις κονσόλας, ξεκινήστε την εγκατάσταση και ενημέρωση για να αποφύγετε την αναμονή όταν θα θέλετε να παίξετε. Όσο οι ενημερώσεις ολοκληρώνονται, μπορείτε να κάνετε άλλα πράγματα με την κονσόλα σας.

Εξοικείωση με το νέο UI και ρυθμίσεις του PS5

Το νέο UI του PS5 είναι πιο άνετο για εξερεύνηση και πιο οργανωμένο. Αφιερώστε του λίγο χρόνο για να μάθετε που βρίσκεται το κάθε τι που μπορεί να χρειαστείτε.

Προεπιλεγμένες επιλογές παιχνιδιών

Πλέον υπάρχουν κάποιες επιλογές που θα εφαρμόζονται σε όλα τα παιχνίδια που θα παίζουν, και αφορούν τη δυσκολία του τίτλου, επιλογή απόδοσης ή ανάλυσης, ήχος και υπότιτλοι και First-Person ή Third-Person κάμερα.

Όταν επιλέξετε την προεπιλεγμένη δυσκολία από τις ρυθμίσεις, η κονσόλα θα θέτει αυτόματα τη δυσκολία που έχετε επιλέξει μεταξύ Game Default, Easiest, Easy, Normal, Hard και Hardest. Βέβαια δεν έχουν όλα τα παιχνίδια 5 επίπεδα δυσκολίας και έτσι, θα προσπαθήσει να προσαρμόσει τη δυσκολία όσο καλύτερα μπορεί.

Οι γραφικές επιλογές διαχωρίζονται μεταξύ απόδοσης (Performance Mode) και ανάλυσης (Resolution Mode). Αναλόγως τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να θέσετε αν θέλετε υψηλότερη ποιότητα γραφικών και 30 καρέ ή ελαφρώς χαμηλότερη ποιότητα και ανάλυση με 60 καρέ.

Για να ορίσετε τις προτιμήσεις σας, κάντε τα παρακάτω βήματα:

  • Πηγαίνετε στο Settings > Saved Data and Game/App Settings > Game Presets
  • Ορίστε τις ρυθμίσεις που επιθυμείτε

Ορίστε συντομεύσεις πλήκτρων

Στο Create κουμπί μπορείτε να ορίσετε τι λειτουργία θέλει να κάνει. Αν θέλετε να βγάζετε screenshots ή να κρατάτε video, ελέγξτε τις ρυθμίσεις και αρμόστε στα μέτρα σας.

Πηγαίνοντας στο Settings > Captures and Broadcasts > Captures > Shortcuts for Create Button, μπορείτε να διαλέξετε από τρεις επιλογές, Standard, Easy Screenshots και Easy Video Clips. Επίσης υπάρχει ρύθμιση για το τι γίνεται αν το πατήστε μία φορά, δύο φορές ή αν το κρατήσετε.

Ενεργοποιείστε το Remote Play

Αν θέλετε να κάνετε stream το PS5 σας στο κινητό, tablet, laptop, desktop ή PS4, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το Remote Play από τις ρυθμίσεις της κονσόλας. Απλά πηγαίνετε στο Settings > System > Remote Play και από εκεί, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να συνδέσετε τις συσκευές σας.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ενέργειας

Πηγαίνοντας στο Settings > System > Power Saving, μπορείτε να ορίσετε πόση ώρα το PS5 σας θα παραμένει εν λειτουργία μέχρι να μπει σε αναμονή. Επίσης μπορείτε να ορίσετε διαφορετικό χρόνο για όταν παίζετε παιχνίδι και όταν γίνεται αναπαραγωγή πολυμέσων (μουσική, ταινίες κλπ).

Φυσικά μπορεί να γίνει και απενεργοποίηση, ενώ μπορεί να οριστεί και ο χρόνος μέχρι την απενεργοποίηση του DualSense χειριστηρίου (10 λεπτά, 30 λεπτά, 60 λεπτά ή να μην απενεργοποιείται καθόλου).

Ελέγξτε το PS Store και προσθέστε τα παιχνίδια που θέλετε στη Wishlist

Πλέον το PS Store έχει ενσωματωθεί με το νέο UI και είναι πολύ πιο εύκολο να πλοηγηθείτε. Αν βρείτε κάποιον τίτλο που κέντρισε το ενδιαφέρον σας, μπορείτε να το προσθέσετε στη wishlist και να παρακολουθείτε την τιμή του. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε παιχνίδια για να ενημερώνεστε για οποιοδήποτε νέο.

Ελέγξτε τους τίτλους του PS Plus

Η PS Plus συνδρομή της Sony, πέρα του ότι απαιτείται για να παίζετε online, προσφέρει κάθε μήνα δύο με τρία δωρεάν παιχνίδια που μπορείτε να προσθέσετε στην ψηφιακή βιβλιοθήκη σας. Επιπλέον, προσφέρει πρόσβαση στο Classics Collection, μια συλλογή PS4 τίτλων που μπορείτε να απολαύσετε και περιέχει τίτλους όπως God of War και The Last of Us: Remastered. Επίσης, αρκετοί τίτλοι έχουν δεχθεί ενημέρωση για να τρέχουν καλύτερα στο PS5, με υψηλότερη ανάλυση και 60 καρέ.

Παίξτε το Astro’s Playroom

Το Astro’s Playroom είναι ένα δωρεάν παιχνίδι που έρχεται προεγκατεστημένο με το PlayStation 5. Όσο περιμένετε να ολοκληρωθούν οι ενημερώσεις άλλων τίτλων, είναι μια καλή ευκαιρία να το δοκιμάσετε.

Το συγκεκριμένο λειτουργεί ως εισαγωγή των δυνατοτήτων της κονσόλας και δείχνει τις λειτουργίες του DualSense όπως κανένα άλλο παιχνίδι (για την ώρα). Πέρα όμως από την αξιοποίηση του DualSense, είναι ένα ευχάριστο και απολαυστικό παιχνίδι, στο οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε έναν κόσμο με πολλά PlayStation easter eggs και να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.

  • Like 2
  • Thanks 1