H Sony είχε προαναγγείλει πριν από μερικούς μήνες μία σπέσιαλ φορητή συσκευή για απομακρυσμένο gaming για το PlayStation 5 καθώς και νέα ακουστικά gaming. Η εταιρεία ωστόσο πριν από μερικές ώρες αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή, η οποία έχει την ονομασία PlayStation Portal.

Η φορητή συσκευή μοιάζει σαν να πήρε η Ιαπωνική εταιρεία ένα χειριστήριο DualSense, να το έκοψε στη μέση και ανάμεσα στα δύο κομμάτια να τοποθέτησε ένα μικρό tablet. Δεν πρόκειται πάντως για κάποια ανεξάρτητη συσκευή. Η συγκεκριμένη συσκευή ουσιαστικά «στριμάρει» παιχνίδια από την κονσόλα PS5, οπότε όταν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί την τηλεόραση ή εσείς βρίσκεστε σε άλλο δωμάτιο από εκεί που είναι το setup σας, μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε εξ αποστάσεως μέσω του δικτύου WiFi σας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας. Η Sony αναφέρει ότι το PlayStation Portal διαθέτει οθόνη LCD με διαγώνιο 8” το οποίο προσφέρει εικόνα ανάλυσης 1080p με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η συσκευή επωφελείται επίσης από τα χαρακτηριστικά του χειριστηρίου DualSense, όπως η απτική ανάδραση και οι προσαρμοστικές σκανδάλες.

PlayStation Portal_1.jpg

Υπάρχει επίσης υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών. Το παράξενο είναι ότι η συσκευή δεν διαθέτει Bluetooth, όπως τουλάχιστον αναφέρει η ιστοσελίδα IGN, και επομένως είτε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα δικά της σετ earbuds ή headphones (σαν αυτά που παρουσίασε και υποστηρίζουν την τεχνολογία PlayStation Link) είτε να συνδέσετε ένα ζευγάρι δικών σας ενσύρματων ακουστικών.

PlayStation Portal_2.jpg

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υποστηρίζονται παιχνίδια PS VR2 -αυτά δεν μπορείτε να τα απολαύσετε αν δεν συνδέσετε το headset εικονικής πραγματικότητας σας απευθείας στο PS5. Δυστυχώς, η Sony αναφέρει ότι δεν υποστηρίζεται ούτε το στριμάρισμα παιχνιδιού μέσω cloud χρησιμοποιώντας τη συνδρομή PlayStation Plus Premium σας. Επομένως, ο μοναδικός τρόπος για να παίξετε εξ αποστάσεως κάποιο παιχνίδι στο PlayStation Portal είναι να το έχετε ήδη εγκατεστημένο στο PS5 σας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εταιρεία δοκιμάζει τη δυνατότητα να στριμάρονται παιχνίδια στο PlayStation 5, είναι μάλλον απογοητευτικό που δεν υποστηρίζεται κάτι τέτοιο στο PlayStation Portal.

Το PlayStation Portal αναμένεται να διατεθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Στην Ευρωπαϊκή αγορά θα στοιχίζει €219,99.

Μαζί με το PlayStation Portal, η Sony αποκάλυψε και περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα earbuds και headphones της που έχουν τις ονομασίες Pulse Explore και Pulse Elite αντίστοιχα. Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν χωρίς απώλειες ήχο χαμηλής υστέρησης από το PS5 και τη νέα της φορητή συσκευή χάρη στη νέα τεχνολογία PlayStation Link.

Για τη σύνδεση των νέων Pulse Explore και Pulse Elite με το PlayStation 5 μέσω της τεχνολογίας PlayStation Link απαιτείται ένας ειδικός προσαρμογέας USB. Η τεχνολογία θα υποστηρίζεται επίσης και σε PC αλλά και σε Mac. Τα ακουστικά Pulse Explore και Pulse Elite περιλαμβάνουν επίσης συνδεσιμότητα πολλαπλών σημείων και επομένως μπορείτε να τα συνδέσετε ταυτόχρονα στο PS5 και σε μια συσκευή Bluetooth (όπως το τηλέφωνό σας) ώστε να μπορείτε εύκολα να απαντάτε σε κλήσεις, αν χρειαστεί, καθώς παίζετε παιχνίδια.

Pulse Explore.webp

Τα Pulse Explore και Pulse Elite διαθέτουν επίσης ειδικά προσαρμοσμένους μαγνητικούς οδηγούς επίπεδης σχεδίασης (οι πρώτες συσκευές ήχου PlayStation που τους περιλαμβάνουν)). Η Sony ισχυρίζεται ότι είναι από τις πρώτες εταιρείες που προσφέρει ακουστικά τέτοιας τεχνολογίας σε απλούς καταναλωτές, καθώς όπως επισημαίνει, «προσφέρουν μία εμπειρία ακρόασης επιπέδου audiophile, που συνήθως προσφέρεται από ακουστικά υψηλής ποιότητας για επαγγελματίες μηχανικούς ήχου».

Τα ακουστικά Pulse Explore διαθέτουν διπλά μικρόφωνα και τεχνολογία απόρριψης θορύβου βελτιστοποιημένης από τεχνητή νοημοσύνη (AI-enhanced noise rejection) για να φιλτράρουν τον θόρυβο του περιβάλλοντος. Φυσικά, συνοδεύονται από θήκη φόρτισης. Τα Pulse Elite διαθέτουν παρόμοια τεχνολογία για τη διαχείριση των ήχων από το περιβάλλον και έρχονται με αναδιπλούμενο μικρόφωνο και θήκη φόρτισης.

Pulse Elite.webp

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία κυκλοφορίας για καμία από τις δύο συσκευές, παρά μόνο ότι θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα. Όσο για το κόστος τους, δεν θα είναι και πολύ προσιτά: Pulse Explore και Pulse Elite θα στοιχίζουν €220 και €150 αντίστοιχα.

  • Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1