Το χειριστήριο της νέας κονσόλας της Sony θα προσφέρει αρκετά βελτιωμένες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την αυτονομία σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Μια σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν το χειριστήριο του PS5 κυκλοφόρησε στο Twitter, με τον χρήστη που τις ανέβασε, να ισχυρίζεται ότι εργάζεται σε εταιρεία παραγωγής αξεσουάρ κονσολών (ανέφερε τόσο τη Sony, όσο και τη Microsoft) και ότι παρέλαβε ένα DualSense 5 προκειμένου να το ελέγξει.

Κατά τα λεγόμενά του, η μπαταρία του χειριστηρίου είναι χωρητικότητας 1560 mAh, αριθμός που εφ’ όσον ευσταθεί, είναι σχεδόν ο διπλάσιος σε σχέση με εκείνον των πρώτων εκδόσεων του DualShock 4 -το οποίο αρχικά διέθετε μπαταρία 800 mAh που εν συνεχεία αναβαθμίστηκε στα 1000 mAh. Η Sony δεν έχει ανακοινώσει επίσημα νούμερα, ωστόσο έχει υποστηρίξει κατά το παρελθόν ότι έλαβε υπ’ όψιν της την απαίτηση των παικτών για μεγαλύτερη αυτονομία.

Ο ίδιος χρήστης απαντώντας στις ερωτήσεις άλλων, εξήγησε ότι τα πλήκτρα του νέου DualSense 5 αφήνουν καλύτερη αίσθηση στην αφή σε σχέση με εκείνα του DualShock 4 ενώ χαρακτήρισε την απτική ανάδραση (haptic feedback) “μαγική”. Πρόσθεσε δε ότι το εσωτερικό του χειριστηρίου είναι -αναμενόμενα- αρκετά πολύπλοκο.