Η Sony έχει ανανεώσει πλήρως τον εσωτερικό σχεδιασμό των τελευταίων μοντέλων PS5.

Μια νέα έκδοση της κονσόλας (κωδικός 1200) άρχισε να εμφανίζεται στην Αυστραλία τον περασμένο μήνα και τώρα ο YouTuber Austin Evans έριξε μια ματιά στο εσωτερικό και ανακάλυψε πολλές αλλαγές. Η Sony χρησιμοποιεί μια νέα, μικρότερη μητρική πλακέτα για το PS5, διαφορετική ψύξη και έχει αλλάξει ακόμη και το περίβλημα του SSD.

Όλες αυτές οι αλλαγές καταλήγουν σε μια ακόμη μείωση του βάρους, αλλά χωρίς εμφανείς αλλαγές στο εξωτερικό του PS5. Η πραγματικά μεγάλη αλλαγή στο νέο PS5 είναι η ενημερωμένη motherboard. Έχει συρρικνωθεί κατά περίπου πέντε εκατοστά και η ψύξη για το PS5 είναι ελαφρώς διαφορετική χάρη σε έναν πρόσθετο heat pipe στο πίσω μέρος και μια μικρότερη ψύκτρα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια επανασχεδιασμένη λύση ψύξης στο PS5. Η Sony απέστειλε πέρυσι ένα αναθεωρημένο μοντέλο με μικρότερη ψύκτρα την οποία και είχαμε δοκιμάσει αναλυτικά. Η νέα motherboard και η ψύκτρα στο PS5 του 2022 ζυγίζει πλέον περίπου 2,5 κιλά σύμφωνα με τον Evans, δηλαδή ένα κιλό λιγότερο από τον αρχικό σχεδιασμό.

Η Sony έχει επίσης μετακινήσει πολλά εξαρτήματα με αυτό το νέο σχεδιασμό και αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία CMOS είναι τώρα εντελώς κρυμμένη κάτω από την ψύκτρα. Πριν ήταν εκτεθειμένη, καθιστώντας εύκολη την αλλαγή της, αλλά ο Evans ισχυρίζεται ότι τώρα θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε εντελώς ένα PS5 για να αντικαταστήσετε την μπαταρία CMOS.

Το περίβλημα του SSD έχει επίσης αλλάξει σε αυτή τη νέα λειτουργία PS5. Δεν διαθέτει πλέον μια πλακέτα σε όλο το μήκος της, και αντ' αυτού έχει εκτεθειμένο μέταλλο. Δεν είναι άμεσα σαφές γιατί η Sony άλλαξε αυτό το συγκεκριμένο μέρος του σχεδιασμού του PS5, αλλά ο Evans εικάζει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της απαγωγής θερμότητας.

image.png.999a1f3f0015041fd59ea32057848772.png
Μικρότερο heatsink στο νέο PS5 (1200) 

Όλες αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποια πραγματικά οφέλη για το PS5. Ο Evans ισχυρίζεται ακόμα ότι αυτό το νέο μοντέλο PS5 καταναλώνει περίπου 20-30 watt λιγότερο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ εξακολουθεί να παράγει περίπου την ίδια ποσότητα θορύβου και θερμότητας.

«Η Sony συρρίκνωσε σχεδόν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της motherboard και της εσωτερικής κατανομής των εξαρτημάτων, για να το κάνει ελαφρύτερο και σίγουρα φθηνότερο (γι' αυτήν)», αναφέρει ο Evans στο Twitter. Το νέο μοντέλο PS5 καταφθάνει την ώρα που η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα την αύξησή της τιμής και των δύο εκδόσεων σχεδόν σε όλες τις αγορές εκτός των ΗΠΑ λόγων πληθωρισμού.

  

  • Like 1
  • Confused 1