Με τη γενιά του PS5, είδαμε τη Sony να ενδιαφέρεται ενεργά για το χώρο του PC gaming, έχοντας μεταφέρει αρκετά αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation στην πλατφόρμα τα τελευταία χρόνια.

Σε αντίθεση με τη Microsoft, υπήρξε μια εκτεταμένη καθυστέρηση μεταξύ της κυκλοφορίας ενός παιχνιδιού στο PlayStation και της ενδεχόμενης κυκλοφορίας του στο PC. Τώρα, ο CEO της SIE, Jim Ryan, υποστήριξε ότι οι μεταφορές για PC θα κυκλοφορούν 2-3 χρόνια μετά την αρχική τους κυκλοφορία στο PS5.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το ιαπωνικό περιοδικό παιχνιδιών Famitsu, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, μίλησε για μια σειρά από θέματα, όπως η σημασία της ιαπωνικής αγοράς για τη Sony, η ανάπτυξη του Spider-Man 2 και το μέλλον του PlayStation VR2.

Παράλληλα, ο Ryan ρωτήθηκε σχετικά με τη μεταφορά παιχνιδιών PlayStation σε PC, στην οποία απάντησε: «Ναι, θα πάρουμε τα μέτρα μας», προσθέτοντας ότι «Κατανοούμε πλήρως τη σημασία των αποκλειστικών τίτλων του PS5. Όπως ανέφερα νωρίτερα, η κύρια ευθύνη των PlayStation Studios είναι να απολαμβάνει ο κόσμος την εμπειρία του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας το πιο πρόσφατο PS. Αυξάνουμε τον αριθμό των αποκλειστικών τίτλων PS5 και κλιμακώνουμε την κυκλοφορία της έκδοσης για PC».

Ο Ryan συνέχισε: «Έχω συχνά την ευκαιρία να ρωτήσω τους οπαδούς των παιχνιδιών για τη γνώμη τους και όταν τους ρωτάω για τη χρονική υστέρηση, λένε ότι η πώληση της έκδοσης για PC δύο ή τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της έκδοσης για PlayStation γίνεται αποδεκτή από τους gamers χωρίς αντιρρήσεις».

Στο παρελθόν, ο χρόνος που μεσολαβούσε μεταξύ της κυκλοφορίας ενός τίτλου που κυκλοφορούσε η Sony στο PlayStation και στο PC ήταν κάπως ασυνεπής. Το Horizon Zero Dawn χρειάστηκε τρεισήμισι χρόνια για να έρθει στο PC, ενώ το αποκλειστικό για το PS5 Returnal έφτασε στο PC λιγότερο από 2 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα χρειαστεί, είναι σίγουρα συναρπαστικό να βλέπουμε τη Sony να συνεχίζει να φέρνει αργά αλλά σταθερά τον παλιό κατάλογο παιχνιδιών της στην αγορά των PC.

  • Like 12
  • Thanks 2