Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Wired, ο Mark Cerny, Lead System Architect του PlayStation, δήλωσε ότι επόμενη γενιά της παιχνιδοκονσόλας βρίσκεται υπό την μορφή developer kits στα χέρια εταιρειών ανάπτυξης παιχνιδιών.

Ο Mark Cerny, αποκάλυψε μάλιστα τα πρώτα στοιχεία για το hardware του PlayStation 5 –αν και η Sony δεν έχει δεσμευτεί ακόμα για την ονομασία-λέγοντας ότι ο επεξεργαστής του θα βασίζεται στην σειρά τρίτη γενιάς AMD Ryzen (Zen 2 αρχιτεκτονική, 7nm, με οκτώ πυρήνες) και πως η custom-made GPU του θα βασίζεται στην οικογένεια Radeon «Navi» της AMD, που υποστηρίζει «ray tracing».

O Mark Cerny επίσης αναφέρθηκε και στην ύπαρξη μίας ξεχωριστής custom-made μονάδας 3D Audio που πρόκειται να προσφέρει μία καθηλωτική, «δραματικά διαφορετική» εμπειρία ήχου.

Το νέο PlayStation επίσης θα χρησιμοποιεί SSD (Solid State Drive) που θα χρησιμοποιεί το πρότυπο PCIe 4.0 και θα μειώσει δραματικά τους χρόνους φόρτωσης και θα κάνει γενικότερα την εμπειρία περισσότερο ομαλή και απρόσκοπτη. Όταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Wired για την περίπτωση η εταιρεία να παρουσιάσει μία νέα έκδοση του PlayStation VR, ο Mark Cerny αρνήθηκε να σχολιάσει την στρατηγική VR της εταιρείας ωστόσο δήλωσε ότι η εικονική πραγματικότητα είναι πολύ σημαντική για την Sony και πως το τωρινό PlayStation VR headset θα είναι συμβατό με τη νέα κονσόλα.

Εκτός από τα παραπάνω στοιχεία για το PlayStation 5, ο Mark Cerny είχε καλά νέα και για τους ιδιοκτήτες του PlayStation 4: το νέας γενιάς PlayStation θα είναι «backwards compatible» με τα παιχνίδια PS4. Δυστυχώς, ο Cerny δεν αναφέρθηκε στην ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το νέο PlayStation όμως δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστεί το 2019. Επίσης έκανε γνωστό ότι τα PlayStation 4 και 5 θα μοιράζονται μερικούς τίτλους παιχνιδιών, ανάμεσα στους οποίους θα είναι το Death Stranding του Hideo Kojima και ίσως τα Ghost of Tsushima της Sucker Punch και The Last of Us Part 2 της Naughty Dog.

Polygon

  • Like 10