Η Sony έδωσε σήμερα όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με την επίσημη κυκλοφορία του PlayStation Move, τα αποκαλυπτήρια του οποίου είχε κάνει πριν τρεις μήνες στην έκθεση GDC 2010.

 

Αυτή τη φορά η Sony επέλεξε την έκθεση E3 για να ανακοινώσει ότι το νέο περιφερειακό για το PlayStation 3 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 15 Σεπτεμβρίου. Το PlayStation Move είναι ένας καινούριος τρόπος χειρισμού των παιχνιδιών του PlayStation 3 το οποίο ανιχνεύει τις κινήσεις του παίχτη στο τρισδιάστατο χώρο και τις μεταδίδει στη κονσόλα. Για τη λειτουργία του απαιτείται η κάμερα PlayStation Eye ενώ για ολοκληρωμένη εμπειρία σε παιχνίδια FPS η Sony κυκλοφορεί ένα πρόσθετο περιφερειακό, το Subcontroller.

 

Θυμίζοντας αρκετά τον αντίστοιχο τρόπο χειρισμού παιχνιδιών του Nintendo Wii, η πρόταση της Sony ξεχωρίζει για τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην αναπαράσταση και απόκριση των κινήσεων κάτι που απαιτείται όλο και περισσότερο από τα παιχνίδια.

 

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, το PlayStation Move θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ευρώπη στις 15 Σεπτεμβρίου ενώ θα υποστηρίζεται από πολλά παιχνίδια όπως Time Crisis, Heavy Rain, Resident Evil 5, Bruswick Bowling, Fight Night, Sports Champions, Move Party, Eyepet Heroes on the Move, Socom 4 και Sorcery. Το νέο περιφερειακό θα περιλαμβάνεται σε ειδικό πακέτο μαζί με το PlayStation Eye, το Subcontroller και το παιχνίδι Sport Champions στη τιμή των $99,99. Το Move ξεχωριστά θα κοστίζει $49,99 ενώ ο subcontroller $29,99. Παράλληλα η Sony θα κυκλοφορήσει ένα νέο πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει και το PlayStation 3 με τη τιμή να κυμαίνεται στα $399.99.

 

Link.png Site: PlayStation Official Site