Πρόσφατα hands-on με την κονσόλα αποκαλύπτουν πολλά, όμως το User Interface ακόμη παραμένει μυστήριο.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η Sony προσκάλεσε Ιάπωνες δημοσιογράφους και YouTubers για να δοκιμάσουν το PlayStation 5, δίνοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία τόσο σε εκείνους όσο και στο απλό κοινό να αποκτήσει μια πιο διάφανη εικόνα για την επερχόμενη κονσόλα. Εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία, οι παρευρισκόμενοι μας χάρισαν αρκετό υλικό που καλύπτει διάφορα σημεία τόσο της κονσόλας καθαυτής όσο και κάποιων games, αλλά και τα επίπεδα θορύβου της κονσόλας.

Ξεκινώντας από την εμφάνισή της, χάρη σε ένα βίντεο του Famitsu και μια φωτογραφία του Dengeki που θα βρείτε παρακάτω, βλέπουμε την κονσόλα σε χρήση μέσα σε ένα φαινομενικά απλό περιβάλλον όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Έτσι, αποκτούμε λίγο καλύτερη εικόνα για τις διαστάσεις του PS5 συγκριτικά με μια μεγάλη τηλεόραση ή ένα έπιπλο, σε ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο μακριά από εκθέσεις και παρουσιάσεις.

dengeki-ps5.jpg

Κάτι εντελώς νέο που προέκυψε από το event και ίσως ενδιαφέρει αρκετούς, είναι η ακριβής μορφή της βάσης στήριξης της κονσόλας,. Το PlayStation 5 είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος κονσόλα μέχρι σήμερα, οπότε το θέμα "κάθετα ή οριζόντια;" απασχολεί αρκετούς επίδοξους αγοραστές (αριστερή φωτογραφία παρακάτω). Επίσης, το 4gamer μοιράστηκε αρκετές φωτογραφίες της κονσόλας σε κάθετη και οριζόντια διάταξη, όπως και του χειριστηρίου, DualSense. Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον είναι κάποιες βίδες ή κουμπώματα που βρίσκονται στην κορυφή της κονσόλας, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία (δεξιά).

ps5-stand.jpg image.png

Ενδεχομένως να πρόκειται για το σημείο από όπου ανοίγει η κονσόλα ώστε να έχουμε πρόσβαση στο εσωτερικό της, είτε για επισκευή, είτε για αλλαγή δίσκου. Υπενθυμίζουμε πως η Sony είχε δηλώσει ότι οι χρήστες θα μπορούν να επεκτείνουν τον αποθηκευτικό χώρο μέσω SSD, όμως δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά - ίσως το παραπάνω να αποτελεί ένα στοιχείο. 

Μετά, την τιμητική του είχε το DualSense, το νέο χειριστήριο που θα συνοδεύει την κονσόλα. Στις παρακάτω εικόνες, βλέπουμε πως τα LEDs στο μέρος κάτω από το touchpad φωτίζουν πρακτικά από το 1 έως το 4, ώστε να γνωρίζουμε σε ποιον παίκτη ανήκει το χειριστήριο. Παράλληλα, γύρω από το touchpad υπάρχει φωτισμός σε διάφορα χρώματα και βλέπουμε επιτέλους μια ευρύτερη χρωματική παλέττα. Το πώς ακριβώς θα αξιοποιηθεί αυτό, μένει να το δούμε καθώς κρίνοντας από την αντίστοιχη υλοποίηση στο DualShock 4, ο φωτισμός άλλαζε ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού.

dualsense-min.PNG 

Έπειτα, περνάμε στο κομμάτι του software, μιλώντας αποκλειστικά για κάποια παιχνίδια. Η Sony δεν επέτρεψε στους καλεσμένους να δείξουν το UI της κονσόλας, οπότε ακόμη είμαστε στο σκοτάδι ως προς την εμφάνισή του. Το μοναδικό που γνωρίζουμε είναι πως δεν έμεινε «ούτε pixel απείραχτο», κατά τη Sony, οπότε η λογική λέει πως θα περιμένουμε μια μεγάλη σχετική αποκάλυψη απευθείας από εκείνη κι όχι από τρίτους.

Πέραν τούτου, ένα βίντεο διάρκειας περίπου 25 λεπτών με gameplay από τα Astro's Playroom, Godfall και Balan Wonderworld βρίσκεται παρακάτω. Το Astro's Playroom κάνει μεγάλη χρήση των νέων λειτουργιών του DualSense, τις οποίες εν μέρει μπορούμε να δούμε και στο εν λόγω βίντεο. Τα Astro's Playroom και Godfall θα είναι διαθέσιμα κατά το λανσάρισμα της κονσόλας, ενώ το Balan Wonderworld θα κυκλοφορήσει εντός του 2021. Μάλιστα, το Astro's Playroom περιλαμβάνεται χωρίς επιπλέον χρέωση σε κάθε PlayStation 5 - το Godfall θα κυκλοφορήσει σε φυσική και ψηφιακή μορφή, ξεχωριστά.

Τέλος, κάτι που ίσως βρίσκεται στο μυαλό πολλών κατόχων PlayStation 4 ή PlayStation 4 Pro, είναι ο θόρυβος και η ψύξη του PS5. Κάποιοι από αυτούς που παρευρέθηκαν στο event αναφέρθηκαν στην εμπειρία τους με την ψύξη της κονσόλας και πιο συγκεκριμένα, στον θόρυβο που η κονσόλα παράγει.

Αρχικά, ο εκπρόσωπος του 4gamer σημείωσε πως η κονσόλα ήταν αθόρυβη κατά τη διάρκεια των δοκιμών και ο αέρας που έβγαινε δεν ήταν ιδιαίτερα θερμός παρότι οι δοκιμές έγιναν σε ένα υπόγειο με αρκετές συσκευές (που παράγουν θερμότητα) στον ίδιο χώρο. Αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος του Dengeki σημείωσε επίσης πως η κονσόλα ήταν πολύ ήσυχη και μάλιστα, εντυπωσιάστηκε περισσότερο από αυτό παρά από τους χρόνους loading. Το VGC μετέφρασε τις δύο αναφορές.

Το PlayStation 5 κυκλοφορεί στις 19 Νοεμβρίου στη χώρα μας, σε δύο εκδόσεις: με blu-ray drive (499€) και digital edition (399€).

  • Like 2
  • Confused 1