Η παρουσίαση της Sony είχε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένα άρτιο E3 event: κάμποσες αποκλειστικότητες, σύντομα teasers με αρκετό μυστήριο, επιστροφές αγαπημένων franchises και άγνωστους νέους τίτλους, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τα “θέλω” των φίλων της και κατόχων PS4.

Η αρχή έγινε με το The Last of Us Part II και ένα τρέιλερ σε ύφος που, η αλήθεια είναι, δεν μας έχει συνηθίσει η E3. Στην αρχή η Ellie χορεύει απολαμβάνοντας ένα ρομαντικό τετ-α-τετ με μία κοπέλα ονόματι Dina, πριν ξάφνου η δράση αλλάξει άρδην, θυμίζοντας το βίντεο με το οποίο μας συστήθηκε το παιχνίδι. Η Ellie κινείται σιωπηλά στον χώρο, καταφέρνοντας να κρυφτεί από τους εχθρούς της (ανθρώπινοι αντίπαλοι), για να τους χτυπήσει βίαια όταν εκείνοι δεν το περιμένουν. Πολύ ξύλο, ακόμα περισσότερη βία σε έναν τίτλο που υπόσχεται δυνατές στιγμές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Σειρά πήρε το Death Stranding με gameplay τρέιλερ αυτή τη φορά. Εξακολουθούμε να μην έχουμε καταλάβει και πολλά από το κόνσεπτ του βέβαια αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, έχουμε χρόνο μπροστά μας για να εξοικειωθούμε μαζί του. Στο πλευρό του Norman Reedus βρίσκονται οι Lea Seydoux και Lindsay Wagner ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος ο Hideo Kojima –στο Twitter- ο τίτλος θα τρέχει σε 4K ανάλυση σε PS4 Pro.

Τo Ghost of Tsushima δείχνει αρκετά ενδιαφέρον, με προσεγμένα και εντυπωσιακότατα γραφικά και animation που παραπέμπει περισσότερο σε καλογυρισμένη ταινία, παρά σε videogame. Από πλευράς gameplay, καταφέρνει να συνδυάσει το stealth με τη δράση, δίνοντας στον παίκτη τη δυνατότητα να προσεγγίσει τους αντιπάλους του χωρίς εκείνοι να τον αντιληφθούν –πριν τους κάνει κομματάκια. Το στόρι του δε, τοποθετείται στην Ιαπωνία του 13ου αιώνα, ό,τι πρέπει δηλαδή για τους φαν των σαμουράι και της κουλτούρας τους. Ημερομηνία κυκλοφορίας δε μάθαμε.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Sony επέστρεψε και το Resident Evil 2 το οποίο η Capcom ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει εκ νέου σε remake, 20 χρόνια και κάτι ψιλά από την αρχική του εμφάνιση. Claire και Leon θα έχουν ο καθένας τη δική του campaign ενώ διαφορετική θα είναι και η κάμερα –υιοθετώντας κατά πάσα πιθανότητα την “over the shoulder” προοπτική. Ο τίτλος κυκλοφορεί στις 25 Ιανουαρίου 2019 σε PS4, Xbox One και PC.

To Control είναι ένας νέος τίτλος παραγωγής Remedy (κυκλοφορεί από την 505 Games). Πρόκειται για ένα shooter με ενδιαφέρον σενάριο σε ένα αλλόκοτο και κομματάκι σουρεάλ περιβάλλον –τουλάχιστον βάσει των όσων είδαμε στο βίντεο που προβλήθηκε. Το πιστολίδι εναλλάσσεται με τις psychic ικανότητες προσφέροντας ένα gameplay εμπνευσμένο από το Quantum Break –σε κάποιο βαθμό.

Το Déraciné είναι ένα παιχνίδι για το PS VR από τη From Software. Το τρέιλερ που παρακολουθήσαμε μας έδειξε μια εγκαταλελειμμένη έπαυλη και έναν κόσμο μέσα από φίλτρο σέπιας που σιγά-σιγά αλλάζει αποκτώντας χρώμα και πνοή. Το τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά, μάλλον θα το μάθουμε εν καιρώ.

Πέραν του Déraciné, παρουσιάστηκε και ένα δεύτερο παιχνίδι για το PS VR. Ο λόγος για το Trover Saves the Universe από τον δημιουργό του Rick and Morty, Justin Roiland. Πρόκειται για ένα action adventure τρίτου προσώπου γεμάτο πολύχρωμα περιβάλλοντα, το οποίο για να είμαστε ειλικρινείς δεν ξέρουμε γιατί κυκλοφορεί στο PS VR. Όπως και να ‘χει, το περιμένουμε στις αρχές του 2019.

Η Sony παρουσίασε και ένα βίντεο από το Spider-Man, στο οποίο ο ήρωας τα βάζει με κόσμο και κοσμάκη (Scorpion, Electro, Vulture, Rhino). Ένα καθ’ όλα κινηματογραφικό παιχνίδι, με άπειρες μάχες και ακατάσχετη δράση, από ένα στούντιο (Insomniac) που ξέρει καλά τις απαιτήσεις του είδους.

H Koei Tecmo, φρόντισε να πάρει κι εκείνη μερικά λεπτά δημοσιότητας (για την ακρίβεια ενάμισι) με ένα teaser, μέσω του οποίου ανακοίνωσε το Nioh 2, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη Square Enix και το Kingdom Hearts 3.

Ικανοποιητική; Σε γενικές γραμμές ναι. Με εκπλήξεις; Δε θα το λέγαμε. Η παρουσίαση της Sony δεν ήταν σε καμία περίπτωση κακή, χωρίς όμως να προσφέρει και κάτι παραπάνω από τα όσα αναμένονταν. Τις ημερομηνίες που θα θέλαμε να μάθουμε δεν τις είδαμε ποτέ, ορισμένες αποκλειστικότητες έχουν ακόμα δρόμο, το PS VR περιορίστηκε σε δυόμισι λεπτά περιεχομένου ενώ για το PS Vita βεβαίως ούτε λόγος. Εν τέλει; Ραντεβού του χρόνου…

  • Like 1
  • Thanks 1