Στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, η Sony έκανε γνωστό ότι το τελευταίο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, πουλήθηκαν 1,5 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 4, συμπεριλαμβανομένου του PlayStation 4 Pro.

Οι πωλήσεις του PlayStation 4 μαζί με του τελευταίου τριμήνου έφτασαν συνολικά τις 110,4 εκατομμύρια, νούμερο που είναι ελάχιστα μικρότερο των πωλήσεων του πρώτου Game Boy και του Game Boy Color. Βεβαίως, ο ρυθμός των πωλήσεων του PlayStation 4 παρουσιάζει κάμψη, καθώς οι φίλοι του PlayStation –αλλά και νέοι πελάτες της Ιαπωνικής εταιρείας- περιμένουν την επόμενη γενιά της κονσόλας. Για παράδειγμα, η εταιρεία την ίδια περίοδο πέρυσι πούλησε 2,6 εκατομμύρια κονσόλες, ενώ για το οικονομικό έτος, από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2020, οι πωλήσεις της κονσόλας της Sony παρουσιάστηκαν μειωμένες κατά 4,2 εκατομμύρια. Το πιθανότερο λοιπόν είναι η 4η γενιά της κονσόλας της Ιαπωνικής εταιρείας να μην καταφέρει να αποσπάσει το στέμμα από το PlayStation 2 για την «κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών».

Η εταιρεία φέτος πάντως θα παρουσιάσει το PlayStation 5, και αυτό σημαίνει ότι θα ενισχυθούν σημαντικά οι πωλήσεις hardware όπως λέει η ιστοσελίδα Engadget. Η Sony επανέλαβε στην ανακοίνωση για τα οικονομικά της αποτελέσματα ότι η κονσόλα βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος για να λανσαριστεί κατά τη διάρκεια των φετινών Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, η Sony ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα περίπου $77 δισεκατομμυρίων, που παρουσιάζονται μειωμένα κατά περίπου $3,8 δισεκατομμύρια σε σχέση με τη περασμένη χρονιά. Η πωλήσεις και τα έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτος παρουσιάζονται μειωμένα στα $16,3 δισεκατομμύρια (έχουμε μείωση $3,6 δις από έτος σε έτος). Υπεύθυνο κατά μέρος ήταν το τμήμα gaming της εταιρείας (με την Ιαπωνική εταιρεία να αναφέρεται στις μειωμένες πωλήσεις της κονσόλας αλλά και στις μειωμένες πωλήσεις παιχνιδιών μεταξύ άλλων) καθώς οι πωλήσεις και τα λειτουργικά έσοδα του τμήματος Game & Network Services ήταν περίπου $18,5 δισεκατομμύρια για το οικονομικό έτος, που αποτελεί μείωση 14% σε σχέση με τη περσινή χρονιά.

Η Sony πάντως υποστηρίζει ότι λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία του κορωνοϊού οι πωλήσεις hardware ήταν αρκετά καλές και πως τα έσοδα από τις δικτυακές υπηρεσίες (PlayStation Plus) αυξάνονται ενώ επεσήμανε ότι δεν αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα με την ανάπτυξη παιχνιδιών, κάτι ενθαρρυντικό για τα PlayStation Studios και τα παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί όπως τα The Last of us Part II και Ghost of Tsushima αλλά και οι «launch» τίτλοι για το PS5.

  • Like 3