Το PS Plus Premium πρόκειται να προσθέσει μια νέα λειτουργία τον επόμενο μήνα που θα επιτρέπει στους συνδρομητές να προχωρούν στο cloud streaming επιλεγμένων παιχνιδιών του PlayStation 5.

Η αρχική λίστα περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα όπως το Marvel's Spider-Man: Miles Morales και το Horizon Forbidden West. Η Sony έχει στόχο να διαθέσει τη νέα αυτή δυνατότητα στους συνδρομητές του PS Plus Premium στις 30 Οκτωβρίου στη Βόρεια Αμερική.

Το cloud streaming ήταν ένα από τα βασικά σημεία πώλησης του PS Plus από την επαναλειτουργία του πέρυσι. Οι συνδρομητές μπορούν να χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτή για να έχουν πρόσβαση σε διάφορα παιχνίδια του καταλόγου της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών του PlayStation 3. Η νέα λειτουργία επιτρέπει την επέκταση της τεχνολογίας και στις νεότερες κυκλοφορίες του PS5, με τη Sony να δηλώνει ότι σχεδιάζει να καταστήσει «εκατοντάδες» παιχνίδια διαθέσιμα για cloud streaming.

ps-plus-cloud-streaming.webp

Ο αρχικός κατάλογος των συμβατών παιχνιδιών περιλαμβάνει τα Marvel's Spider-Man, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima, Mortal Kombat 11 και Saints Row IV. Διαθέσιμα επίσης θα είναι και game trials για αναπαραγωγή μέσω cloud streaming με τη συγκεκριμένη λίστα να περιλαμβάνει τα Hogwarts Legacy, The Calisto Protocol και The Witcher 3: Wild Hunt. Διαθέσιμα για streaming θα είναι και τα DLCs σε συμβατά παιχνίδια ενώ θα «μεταφέρονται» επίσης και όσες αγορές έχουν γίνει εντός παιχνιδιού. Η δυνατότητα cloud streaming θα είναι διαθέσιμη σε διάφορες επιλογές ανάλυσης, όπως σε 4K, 1440p, 1080p και 720p. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα παιχνίδια θα τρέχουν με 60 fps με SDR ή HDR. Η λειτουργία υποστηρίζει επίσης και τις δυνατότητες ήχου του PlayStation 5 συμπεριλαμβανομένης και της Tempest 3D Audiotech, αν και βεβαίως θα είναι διαθέσιμη μόνο με τη χρήση κονσόλας PS5. Οι κάτοχοι PS4 με συνδρομή PS Plus Premium δεν θα μπορούν βεβαίως να «στριμάρουν» παιχνίδια PS5.

Η λειτουργία πρόκειται να διατεθεί σύντομα σε διάφορες περιοχές. Οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής μπορούν να την περιμένουν κοντά στις 30 Οκτωβρίου. Στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη ωστόσο, η λειτουργία θα διατεθεί αρκετά νωρίτερα, στις 17 έως στις 23 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

  • Like 5
  • Thanks 1