Σύμφωνα με μία νέα αναφορά που δημοσίευσε το Digital Foundry, ένα τμήμα της δημοφιλούς ιστοσελίδας Eurogamer, σε μερικές περιπτώσεις, η νέα κονσόλα της Sony με την ονομασία PS4 Pro αποδίδει χειρότερα από το στάνταρντ PS4.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την αναφορά, τα παιχνίδια τρέχουν σε χαμηλότερο frame rate στο PS4 Pro από το απλό PS4 όταν οι κονσόλες είναι συνδεδεμένες σε μία απλή τηλεόραση ανάλυσης Full HD (1080p), αφού η κονσόλα χρειάζεται να κάνει down-sampling το περιεχόμενο 4K για χαμηλότερες αναλύσεις. Πιστεύεται ότι ο λόγος για την πτώση στην απόδοση (και το χαμηλότερο frame rate) είναι επειδή το PS4 τρέχει natively τίτλους σε υψηλότερη ανάλυση και πολλές φορές επιστρατεύει επιπρόσθετα εφέ γραφικών για να βελτιώσει το επίπεδο λεπτομέρειας.

 

Ορισμένα παιχνίδια τρέχουν σε υψηλότερη ανάλυση από την Full HD με την εικόνα να γίνεται scale down για τηλεοράσεις 1080p –διαδικασία γνωστή ως super-sampling- ώστε να είναι ευκρινέστερη, ωστόσο αυτή η διαδικασία απαιτεί αρκετή ισχύ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό πηγαίνει ενάντια στις τεχνικές απαιτήσεις της Sony σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται από τους gamers developers να δημιουργούν παιχνίδια που τρέχουν στο PS4 Pro με το ίδιο ή υψηλότερο frame rate από το πρωτότυπο PS4.

 

Τα παιχνίδια The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition και Watch Dogs 2 έτρεχαν καλύτερα στο παλαιότερο hardware της Sony. Στο PS4 Pro το τελευταίο έπιανε και διατηρούσε τα 30fps προσφέροντας εξαιρετικά ευκρινή γραφικά χάρη στην τεχνολογία upscaling της Sony, ωστόσο το frame rate έπεφτε συχνά σε σκηνές δράσης.

 

Το πρόβλημα δεν θα ήταν τόσο μεγάλο αν υπήρχε η επιλογή για “επιστροφή” στα κανονικά γραφικά του PS4 για να διατηρείται το frame rate σε υψηλά επίπεδα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στα περισσότερα. Υπάρχει πάντως περίπτωση να δούμε αυτή την δυνατότητα σε μελλοντικούς τίτλους. Η Sony, δήλωσε στο Digital Foundry ότι έχει υπόψη της το ζήτημα και πως το διερευνά.

 

Link.png Site: TheNextWeb