Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, ο επερχόμενος τίτλος ανοικτού κόσμου της Rockstar θα περιλαμβάνει τον πρώτο γυναικείο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του franchise.

Η Λατίνα γυναίκα φαίνεται να αποτελεί μέρος ενός ντουέτου εμπνευσμένου από το ζευγάρι Αμερικανών εγκληματιών Μπόνι και Κλάιντ (Bonnie Elizabeth Parker και Clyde Chestnut Barrow) που βρίσκεται στην καρδιά της κεντρικής ιστορίας του παιχνιδιού. Οι προγραμματιστές θα προσπαθήσουν επίσης να διαψεύσουν κάποιες παλιές φήμες που σχετίζονταν με τρανσφοβία και δεν πρόκειται να επιχειρήσουν να κάνουν αστεία με ομάδες που έχουν ιστορικά περιθωριοποιηθεί σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Η προσπάθεια της Rockstar να αποφύγει το «crunch time» (έτσι ονομάζεται όταν οι developers εργάζονται αρκετές ώρες άνω των 40 ωρών την εβδομάδα για να ολοκληρώσουν ένα παιχνίδι) αναμφισβήτητα έχει επηρεάσει τόσο το εύρος όσο και την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg. Το GTA VI υποτίθεται ότι προοριζόταν να καλύψει μεγάλα τμήματα της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, αλλά περιορίστηκε σε μια φανταστική εκδοχή του Μαϊάμι και των γύρω περιοχών (Vice City). Και ενώ οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές κάνουν λόγο για κυκλοφορία του τίτλου κάποια στιγμή μεταξύ του Απριλίου του 2023 και του Μαρτίου του 2024, οι πηγές του Bloomberg δεν είναι τόσο αισιόδοξες λέγοντας πως το η ολοκλήρωση του τίτλου βρίσκεται «τουλάχιστον» δύο χρόνια μακριά.

Η εταιρεία έχει προφανώς αναθεωρήσει τη δομή των τμημάτων σχεδιασμού και διαχείρισης για να μειώσει την ανάγκη για υπερβολικές ώρες εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσθεσε αρκετά νέα μέλη στις ομάδες της, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες για άδειες και απέλυσε ηγετικά στελέχη που φέρεται να ήταν καταχρηστικά ή δημιουργούσαν δυσκολίες. Αν και οι πληροφοριοδότες του Bloomberg περιέγραψαν στον εκπρόσωπο του ειδησεογραφικού πρακτορείου διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα και ορισμένο βαθμό απογοήτευσης λόγω της μικρής προόδου, πολλοί εργαζόμενοι λέγεται ότι είναι ευχαριστημένοι από τη μειωμένη πίεση.

Τουλάχιστον υπάρχουν αρκετά οικονομικά περιθώρια. Τα GTA V και GTA Online έχουν σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια. Το GTA V βγήκε εκτός της λίστας με τα 20 κορυφαία ετήσια best sellers της NPD Group μόλις το 2020. Ακόμα και αυτό όμως οφειλόταν στο γεγονός ότι η NPD Group σταμάτησε να παρακολουθεί τις ψηφιακές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας της Rockstar, Take-Two. Το GTA Online εντωμεταξύ ήταν τόσο δημοφιλές ώστε η Rockstar λανσάρισε φέτος τη συνδρομητική υπηρεσία GTA+ για να επωφεληθεί από τους φανατικούς θαυμαστές του παιχνιδιού. 

  • Confused 1
  • Sad 4