Λίγο μετά την εξαγορά της Oculus VR από το Facebook έχουμε και τη πρώτη μεγάλη… μεταγραφή. Αναφερόμαστε στον Michael Abrash, ο οποίος αφήνει τη Valve και τον σπουδαίο ρόλο του εκεί για χάρη της Oculus VR.

Ο Abrash για πολλά χρόνια εργαζόταν στον τομέα των «φορετών» τεχνολογιών στη Valve. Αν και πέρασε πολύ καιρό αναπτύσσοντας τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εικονική πραγματικότητα έχει αρκετά μεγαλύτερες δυνατότητες.

Αυτό έγινε φανερό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και κατά την διάρκεια της ανόδου της Oculus VR, με διάφορες πληροφορίες να ανταλλάσσονται μεταξύ της Valve και της Oculus VR, χάρη στην πολυετή φιλία και σχέση του Abrash με τον John Carmack, τον CTO της Oculus VR.

Ο Abrash και ο Carmack επανενώνονται μετά τη συνεργασία τους στο Quake της Id Software, αυτή τη φορά για να εργαστούν για μία εταιρεία που θέλει να κάνει την εικονική πραγματικότητα “mainstream”.

 

Ο Abrash, ο νέος Chief Scientist της Oculus VR γράφει: «Η εξαγορά της Oculus από το Facebook σημαίνει ότι η εικονική πραγματικότητα θα συμβεί με όλη της τη δόξα. Οι πόροι και η μακροπρόθεσμη δέσμευση που φέρνει το Facebook δίνει στην Oculus τον αεροδιάδρομο που χρειάζεται για να επιλύσει δύσκολα προβλήματα που αφορούν στην VR – και κάποια από αυτά είναι πολύ δύσκολα πράγματι. Τώρα αναμένεται να περάσω το υπόλοιπο της καριέρας μου ωθώντας την εικονική πραγματικότητα μπροστά όσο μπορώ περισσότερο".

 

Δείτε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσιάση του Abrash σχετικά με την εικονική πραγματικότητα:

https://www.youtube.com/watch?v=G-2dQoeqVVo

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2014/3/28/5558286/oculus-vr-hires-michael-abrash-as-its-new-chief-scientist[/url]']The Verge