Η Valve με την διάθεση του Half-Life, του γνωστού και ανεπανάληπτου shooter πριν από μία εικοσαετία, επανακαθόρισε τα στάνταρντ στο είδος, τόσο σε τεχνολογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο σεναρίου και έβαλε τα θεμέλια για την σημερινή αυτοκρατορία της.

Όμως σήμερα, δεν είναι η Valve που γιορτάζει την σημαντική αυτή κυκλοφορία του remake του Half-Life, αλλά οι φίλοι και οι φανατικοί του παιχνιδιού και του ήρωα Gordon Freeman, που τόσα χρόνια ζητούν το «τρίτο» επεισόδιο και δεν το είδαν ποτέ, και με τους ενθουσιώδεις gamers να υπομένουν ενδεχομένως κακόγουστα και περιπαικτικά αστεία, με την ανικανότητα του ιδρυτή της εταιρείας Gabe Newell να κατανοήσει τον αριθμό τρία.    

Η μεγάλη ανακοίνωση αφορά στην δημοσιοποίηση από την Crowbar Collective του νέου τρέϊλερ για το fan-made remake του Half-Life με την ονομασία Black Mesa που μας «ξεναγεί» στον παράξενο κόσμο της διάστασης Xen που είδαμε στο τέλος του πρώτου Half-Life της Valve, με το παιχνίδι να έχει προγραμματιστεί να διατεθεί –ελπίζουμε- κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Πάντως, δεν αποτελεί έκπληξη που βρέθηκαν ταλαντούχοι και ενθουσιώδεις με την σειρά Half-Life να επιχειρήσουν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους. Η Valve έχει αφήσει το franchise του Half-Life ανέγγιχτο για σχεδόν μία δεκαετία από το Half-Life 2/ Episode Two ενώ και ο μοναδικός σεναριογράφος που είχε απομείνει στην εταιρεία και που είχε συνεισφέρει στο franchise έφυγε από την εταιρεία το 2017.

Η Valve δεν φαίνεται πάντως να νοιάζεται και ιδιαίτερα για το Half-Life (αποτελεί προϊόν μία άλλης εποχής), παρόλο που αναθερμάνθηκε ελαφρώς το ενδιαφέρον της τελευταία για το περιεχόμενο single-player (με την προσχώρηση του μικρού στούντιο Campo Santo του Firewatch στην εταιρεία). Αυτή την εποχή τόσο η πλατφόρμα Steam όσο και multiplayer τίτλοι όπως οι Dota 2 και Artifact αποτελούν προτεραιότητες για την εταιρεία.  

Engadget

  • Like 3
  • Confused 1