Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη γενιά της κονσόλας της Microsoft με την κωδική ονομασία “Scorpio” θα βασίζεται σε ένα νέο SoC (System-On-Chip) που θα κατασκευάσει ειδικά (custom-designed) για την κονσόλα η AMD, το οποίο θα συνδυάζει μία GPU που βασίζεται στην αρχιτεκτονική “Polaris” της AMD, με έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική “Zen”.

Το πιθανότερο είναι το νέο αυτό SoC να κατασκευαστεί με μέθοδο 14nm FinFET. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία σημαντική εξέλιξη, αφού σηματοδοτεί την αντικατάσταση των μικρότερων πυρήνων “Jaguar” με τους σημαντικά ισχυρότερους “Zen”.

 

Αν και ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, ο επεξεργαστής ενδέχεται να κάνει χρήση SMT (Simultaneous Multi-Threading) με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση 16 λογικών μονάδων για το λειτουργικό σύστημα, ενώ η GPU αρχιτεκτονικής “Polaris” θα επιδεικνύει υπολογιστική ισχύ 6,0TFLOPs.

 

Συνδυαστικά, η υπολογιστική ισχύς αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα 10TFLOPs. Η Radeon RX 480, με την συχνότητα λειτουργίας που διαθέτει, προσφέρει υπολογιστική ισχύ 5,84TFLOPs. Κατά πάσα πιθανότητα, ο κεντρικός επεξεργαστής και ο επεξεργαστής γραφικών θα μοιράζονται το memory interface με το memory bandwidth να βρίσκεται στα 320MB/s.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραπάνω επαρκούν για 4K Ultra HD, 1080p @ 60Hz HDR και για καλές λύσεις VR, όπως είναι οι Oculus RiFT και HTC Vive. Φυσικά, θα υποστηρίζεται DirectX 12.

 

Link.png Site: TechPowerUp