Το Kinect, το νέο περιφερειακό που επιτρέπει τον χειρισμό των βιντεοπαιχνιδιών του Xbox 360 με βάση τις κινήσεις του σώματος σας, αποδεικνύεται μεγάλη επιτυχία για τη Microsoft.

 

Στις 25 πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια συσκευές Kinect έχουν πουληθεί είτε μεμονωμένες είτε μαζί με την κονσόλα στην ειδική συσκευασία που προωθεί η Microsoft. Οι ρυθμοί αυτοί κατατάσσουν το Kinect ως το gadget με τις ταχύτερες πωλήσεις, διπλάσιες από αυτές του iPad. Συγκεκριμένα το iPad χρειάστηκε 2 μήνες για να φτάσει τον αριθμό των 2 εκατομμυρίων πωλήσεων αν και με μεγαλύτερο μέσο όρο τιμής που φτάνει τα 500 δολάρια. Το Kinect στοιχίζει σημαντικά φθηνότερα όταν διατίθεται ξεχωριστά ($150) ενώ στη συσκευασία με το Xbox 360 κοστίζει περίπου $350.

 

Οι κριτικές για το περιφερειακό της Microsoft είναι θετικές και το στοίχημα για την εταιρεία παραμένει αν θα διατηρήσει τον υψηλό ρυθμό πωλήσεων. Ήδη η κοινότητα των jailbreakers έχει ξεκινήσει να επεκτείνει τις δυνατότητες του Kinect και σε άλλους τομείς πέρα του gaming με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η Microsoft αν και στην αρχή δεν ήταν θετική σε οποιαδήποτε χρήση της συσκευής πέρα της κανονικής, με νέα δήλωση υπευθύνου της έκανε στροφή 180 μοιρών. Παράλληλα φήμες αναφέρουν ότι η επόμενη έκδοση των Windows θα χρησιμοποιεί πλήρως το Kinect για την αλληλεπίδραση του χρήστη με συγκεκριμένες λειτουργίες στο λειτουργικό σύστημα.

 

Link.png Site: Readwriteweb.com