Το Xbox One ξεπέρασε σε πωλήσεις το PlayStation 4 τον Αύγουστο στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς NPD Group.

Ο Αύγουστος σηματοδοτεί την δεύτερη κατά σειρά επικράτηση του Xbox One έναντι του PlayStation 4 σε μηνιαία βάση. Πριν την καλοκαιρινή αυτή ανάκαμψη, το PlayStation 4 κυριαρχούσε σε πωλήσεις σε μηνιαία βάση κατά την διάρκεια της χρονιάς, με εξαίρεση τον μήνα Οκτώβριο, όταν και η 343 Industries ανακοίνωσε το Halo 5: Guardians.

 

Ο Mike Nichols επικεφαλής του τμήματος marketing του Xbox προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: “Χάρη στους φίλους μας και τον ενθουσιασμό τους για τα νέα παιχνίδια του Xbox One καθώς και το Xbox One S που κυκλοφόρησε πρόσφατα και– που είναι η μοναδική, διαθέσιμη κονσόλα μέσα στις διακοπές με ενσωματωμένο UHD 4K Blu-Ray, με 4K video streaming και HDR για βίντεο και παιχνίδια- το Xbox One ήταν η κονσόλα με τις υψηλότερες πωλήσεις τον Αύγουστο σύμφωνα με την NPD Group. Επιπλέον, συνεχίζουμε να βλέπουμε ισχυρό engagement με το Xbox Live –το ταχύτερο και πλέον αξιόπιστο δίκτυο gaming- με τις συνολικές ώρες παιχνιδιού στις κονσόλες Xbox One σε παγκόσμιο επίπεδο να παρουσιάζουν σε ετήσια βάση αύξηση 42%. Επίσης είδαμε εκπληκτική ανταπόκριση στο Xbox Design Lab, που είδε εκατομμύρια επισκέψεις στην ιστοσελίδα και εκατοντάδες χιλιάδες σχέδια και δημιουργίες από οπαδούς και φίλους. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση των Clubs και Looking for Group στο Xbox Live αυτές τις διακοπές μαζί με την κυκλοφορία ορισμένων από τους μεγαλύτερους φετινούς τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των ReCore, Forza Horizon 3, Gears of War 4 και Dead Rising 4”.

 

Η ανακοίνωση για τις πωλήσεις του Xbox One έναντι του PlayStation 4 ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση των δύο νέων παιχνιδοκονσολών της Ιαπωνικής εταιρείας, PlayStation 4 Slim και PlayStation 4 Pro, με το τελευταίο να έρχεται βελτιωμένο στον τομέα του hardware, και με την Sony να το τοποθετεί στην αγορά ως μία λύση για 4K gaming. To PS4 Pro θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο με τιμή $399.

 

Link.png Site: VentureBeat