Το Minecraft συνεχίζει να σαρώνει, ξεπερνώντας πλέον τα 300 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις καθώς πλησιάζει η 15η επέτειός του το 2024.

Αποτελεί στην ουσία το δημοφιλέστερο βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών, με το Grand Theft Auto V στη δεύτερη θέση να μην είναι καν κοντά του, έχοντας πουλήσει 185 εκατομμύρια αντίτυπα.Το Minecraft έφτασε το ορόσημο των 200 εκατομμυρίων μόλις πριν από τρία χρόνια, το 2020. Η δυναμική των πωλήσεών του, ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το λανσάρισμά του είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. 

Τα τελευταία στοιχεία έγιναν γνωστά στο ετήσιο συνέδριο Minecraft Live καθώς η εταιρεία ανάπτυξης Mojang Studios ανακοίνωσε νέο περιεχόμενο και λειτουργίες του Minecraft κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκδήλωσης. Οι επερχόμενες προσθήκες περιλαμβάνουν ένα DLC περιπέτειας Star Wars και ένα DLC περιβάλλοντος Planet Earth που θα φτάσει αργότερα φέτος και στις αρχές του 2024 αντίστοιχα.

Η επικεφαλής των Mojang Studios, Helen Chiang, σημείωσε: «Καθώς πλησιάζουμε στη 15η επέτειο, το Minecraft παραμένει ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών με πάνω από 300 εκατομμύρια πωλήσεις. Πρόκειται για ένα ορόσημο που κανείς δεν μπορούσε να ονειρευτεί όταν όλοι μας τοποθετούσαμε τα πρώτα μας τουβλάκια».

Ο ακριβής προσδιορισμός της ημερομηνίας κυκλοφορίας του Minecraft είναι περίπλοκος. Ο δημιουργός Markus Persson το έκανε για πρώτη φορά διαθέσιμο στο κοινό το 2009, το επετειακό έτος. Αλλά η επίσημη έκδοση 1.0 ήρθε τον Νοέμβριο του 2011 μετά από δύο χρόνια που ο Persson παρείχε ενημερώσεις alpha και beta. Η επερχόμενη 15η επέτειός του αποτελεί αξιοσημείωτο επίτευγμα για οποιαδήποτε IP βιντεοπαιχνιδιού, πόσο μάλλον για έναν ανεξάρτητο τίτλο που δημιουργήθηκε από ένα άτομο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου 2009-2011, ο Persson βελτίωνε σταθερά το Minecraft με βάση τα σχόλια των χρηστών, ενώ εργαζόταν στην Mojang, το στούντιο που συνίδρυσε. Ο Jens Bergensten ανέλαβε ως επικεφαλής σχεδιαστής στα τέλη του 2010. To Σεπτέμβριο του 2014, η Microsoft εξαγόρασε τη Mojang έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελώντας μέχρι σήμερα μέρος των Xbox Game Studios.

  • Like 6
  • Thanks 2
  • Confused 1