Ένα από τα θέματα που περιμέναμε να ακούσουμε στη φετινή Build 2013 είναι η σχέση του Xbox One με το υπόλοιπο οικοσύστημα εφαρμογών των Windows 8.

Στη σημερινή παρουσίαση, στα πλαίσια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου Build, ο Steve Guggenheimer, αντιπρόεδρος του Microsoft's Developer & Platform group, έδωσε κάποια πρώτα στοιχεία, χωρίς όμως να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Microsoft στο μέλλον. O Guggenheimer επανέλαβε ότι το Xbox One στηρίζεται σε δύο διαφορετικές μηχανές, μία που είναι υπεύθυνη για το gaming και μια για τα υπόλοιπα στοιχεία του περιβάλλοντος η οποία βασίζεσαι στο kernel των Windows 8.

 

Παρουσιάζοντας την web εφαρμογή Khan Academy, το στέλεχος της Microsoft άφησε να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή τρέχει στο Xbox One μη παραλείποντας να προσθέσει ότι η Microsoft δεν έχει να ανακοινώσει κάτι σήμερα σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών στο Xbox One αλλά ότι η δυνατότητα για κοινό κώδικα μεταξύ εφαρμογών που μπορούν να τρέχουν σε διαφορετικές πλατφόρμες, είναι γεγονός.

 

Κλείνοντας πάντως το σχετικό μέρος της ομιλίας του, ο Guggenheimer παροτρύνει τους μηχανικούς να συνεχίζουν την ανάπτυξη εφαρμογών για Windows 8 κάτι που θα τους δώσει προβάδισμα για δημιουργία εγγενών εφαρμογών για το Xbox One.