Βέβαια, για την ώρα μόνο μερικά παιχνίδια υποστηρίζουν την τεχνολογία Dolby.

Η Microsoft κράτησε την υπόσχεσή της να φέρει το Dolby Vision HDR gaming στα Xbox Series X/S, αν και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε λίγους χρήστες. Όπως αναφέρει το Forbes, οι χρήστες παρατήρησαν στην τελευταία Insider Alpha ενημέρωση του Xbox (2104) πως είναι εφικτή η χρήση του Dolby Vision στα Series X/S. Η τεχνολογία Dolby είναι διαθέσιμη σε λίγα παιχνίδια για την ώρα συμπεριλαμβανομένων των Borderlands 3, Gears 5, Halo: Master Chief Collection και Wreckfest. Ωστόσο, το Dolby Vision HDR φαίνεται να είναι αποτελεσματικό.

Οι χρήστες που το δοκίμασαν ανέφεραν πως η ποιότητα της εικόνας έδειχνε βελτιωμένη σε σύγκριση με το «συνηθισμένο» HDR10, πιθανότατα λόγω των δυναμικών δεδομένων που προσαρμόζουν τα HDR γραφικά σε κάθε frame ξεχωριστά. Η Microsoft επιβεβαίωσε στο Forbes ότι όντως δοκιμάζει την τεχνολογία Dolby Vision HDR και ανέφερε πως θα γίνει διαθέσιμη «σύντομα» σε όλους, χωρίς να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία έχει δεσμευτεί να λανσάρει την τεχνολογία «κάποια στιγμή» εντός του 2021.

Το Dolby Vision θα μπορούσε να δώσει στο Xbox ένα πλεονέκτημα έναντι του PlayStation 5, το οποίο επί του παρόντος περιορίζεται σε HDR10. Πάντως, δεν είναι απαραίτητο ότι αυτό θα μεταφραστεί και σε πωλήσεις, καθώς ο χρήστης θα χρειαστεί μία συμβατή τηλεόραση όπως φυσικά και παιχνίδια που υποστηρίζουν Dolby, για να δει τα βελτιωμένα γραφικά.

  • Like 6