Η Microsoft φέρεται να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση του Xbox Series X το 2024.

Με την κωδική ονομασία "Brooklin", οι λεπτομέρειες σχετικά με την απροειδοποίητη ανανέωση αποκαλύφθηκαν κατά λάθος σε νέα δικαστικά έγγραφα της FTC κατά της Microsoft αυτή την εβδομάδα. 

Ο σχεδιασμός της νέας κονσόλας Xbox Series X φαίνεται πιο “κυλινδρικός” σε σύγκριση με το σημερινό μοντέλο και δεν θα περιλαμβάνει κάποια οπτική μονάδα δίσκου ή blu-ray player. Εμπιστευτικά εσωτερικά έγγραφα της Microsoft αποκαλύπτουν ότι η κονσόλα θα διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 2TB (από 1TB που είναι σήμερα), θύρα USB-C στο μπροστινό μέρος με παροχή ρεύματος και ένα "ολοκαίνουργιο, πιο καθηλωτικό χειριστήριο". 

Το νέο χειριστήριο, με την κωδική ονομασία "Sebille", αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα φέτος. Θα διαθέτει επιταχυνσιόμετρο για γυροσκοπικό έλεγχο, διχρωμία και υποστήριξη για άμεση συνδεσιμότητα cloud, Bluetooth 5.2 και μια ενημερωμένη σύνδεση "Xbox Wireless 2". Τα έγγραφα της Microsoft αναφέρουν επίσης ως χαρακτηριστικά του χειριστηρίου την "απτική ανάδραση ακριβείας" και τα "VCA haptics double as speakers". Επιπλέον, θα διαθέτει πιο αθόρυβα κουμπιά και thumbsticks, επαναφορτιζόμενη και αποσπώμενη μπαταρία, αρθρωτά thumbsticks και λειτουργία lift-to-wake.

image.png.5a645c2f0c445d83443a20ddf2c84a08.png

Εσωτερικά, το ανανεωμένο Xbox Series X θα προσθέσει υποστήριξη Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 και ένα chipset κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 6nm για βελτιωμένη απόδοση. Επιπλέον η ισχύς του τροφοδοτικού θα μειωθεί κατά 15% ενώ σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, η Microsoft στοχεύει στην ίδια τιμή λανσαρίσματος των 499 δολαρίων (€509 στην Ελλάδα) με το αρχικό Xbox Series X. 

Ο οδικός χάρτης της Microsoft δείχνει ότι αυτή η νέα κονσόλα Xbox Series X και το χειριστήριο θα κυκλοφορήσουν μαζί με ένα ανανεωμένο Xbox Series S με αποθηκευτικό χώρο 1TB το 2024. Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε ένα μαύρο Xbox Series S, αλλά η επερχόμενη ανανέωση μπορεί να προσθέσει Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 και το νέο χειριστήριο.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η  Microsoft σχεδιάζει να λανσάρει το ανανεωμένο Xbox Series S τον Σεπτέμβριο του 2024, ακολουθούμενο από το ανανεωμένο Xbox Series X τον Νοέμβριο.

image.png.ec9e312f7b3423be15e069e4d52cd3cb.png

  • Like 11
  • Thanks 1