Η λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη στους Insider Alpha χρήστες και θα διατεθεί σύντομα σε όλους τους κατόχους

Η Microsoft διέθεσε το Dolby Vision HDR σε ακόμη περισσότερους χρήστες, δίνοντας στους Insider Alpha χρήστες να δοκιμάσουν τις νέες λειτουργίες της τεχνολογίας. Στόχος με αυτή τη κίνηση είναι να συγκεντρώσουν το απαραίτητο feedback και να προχωρήσουν σε μαζική διάθεση της λειτουργίας, η οποία αναμένεται να γίνει σύντομα.

Όπως είπε η εταιρεία, χάρη στο Dolby Vision οι χρήστες μπορούν να έχουν πιο ζωηρά χρώματα, μεγαλύτερη αντίθεση και έως 40 φορές πιο έντονο φωτισμό σε παιχνίδια, ενώ προσαρμόζει αυτόματα την εικόνα στην οθόνη. Η Microsoft συνεργάστηκε με την Dolby για να δημιουργήσουν βελτιώσεις "που επιτρέπουν μια πιο ακριβής HDR gaming εμπειρία όταν συνδεθεί η κονσόλα σε μια Dolby Vision τηλεόραση".

Και οι δύο εταιρείες συνεργάζονται με κατασκευαστές τηλεοράσεων για να βελτιστοποιήσουν το τελικό αποτέλεσμα σε όσα περισσότερα μοντέλα γίνεται, πριν την τελική κυκλοφορία. Σε περίπτωση που κάποιος είναι από τους Insider Alpha χρήστες, θα πρέπει να κάνουν έλεγχο αν η τηλεόρασή τους βρίσκεται στο τελευταίο διαθέσιμο firmware. Έτσι, θα αξιοποιηθούν πλήρως λειτουργίες όπως χαμηλός χρόνος απόκρισης και VRR (variable refresh rate).

Τέλος, κάποιοι χρήστες παρατήρησαν από τον Μάρτιο ακόμη πως το Dolby Vision HDR ήταν ενεργοποιημένο σε παιχνίδια όπως Borderlands 3, Gears 5 και Halo: Master Chief Collection, με την Microsoft να προσθέτει πως σύντομα θα μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες για το ποια παιχνίδια θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία.

  • Like 4