Θέλοντας να διαχωρίσει τις υπηρεσίες του Xbox Network από τη συνδρομή του Xbox Live Gold

Την επίσημη μετονομασία του Xbox Live σε Xbox Network ανακοίνωσε η Microsoft, ύστερα από διάφορα tweets χρηστών που βρίσκονται στο beta πρόγραμμα αναβαθμίσεων του Xbox, όπου κατά το upload εικόνων ή βίντεο, παρατηρήθηκε πως το Xbox Network αντικατέστησε το Xbox Live.

"Η μετονομασία σε Xbox Network προσδιορίζει τις online υπηρεσίες του Xbox, που αναγράφονται στη νέα συμφωνία υπηρεσιών. Η αλλαγή από Xbox Live σε Xbox Network είναι ένα ακόμη βήμα στον διαχωρισμό μεταξύ των υπηρεσιών του Xbox και της Xbox Live Gold συνδρομής" είπε ένας αντιπρόσωπος της Microsoft στη The Verge.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, τα τελευταία 18 χρόνια, η Microsoft χρησιμοποιούσε τον όρο Xbox Live για να αναφερθεί στις υπηρεσίες της, κάτι στο οποίο θα χρειαστούν χρόνο για να συνηθίσουν οι παλιοί χρήστες της κονσόλας.

xbox-network-rename.jpg

Οι πρώτες ενδείξεις μετονομασίας έγιναν τον Αύγουστο, με την ενημερωμένη συμφωνίας υπηρεσιών. Εκείνο το διάστημα, η Microsoft δήλωσε πως δεν έχει σχέδια να μετονομάσει τις υπηρεσίες της, ούτε να καταργήσει την Xbox Live Gold συνδρομή. Αντιθέτως, στις αρχές του έτους ανακοίνωσε μια αύξηση τιμής, κάτι που αντέστρεψε πολύ γρήγορα.

Η Microsoft ήδη σχεδιάζει να καταργήσει την απαίτηση Gold συνδρομής σε Free 2 Play παιχνίδια, το οποίο για τον καταναλωτή σημαίνει πως παιχνίδια όπως το Fortnite και Rocket League δε θα απαιτούν πλέον συνδρομή για να παίζουν online. Δυστυχώς όμως, ακόμα δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει αυτή η αλλαγή.

  • Like 1