Παρά την περί του αντιθέτου φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, η Microsoft διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει καμία πρόθεση να συμπεριλάβει Blu-ray drive στο Xbox 360. Το ζήτημα τέθηκε εκ νέου στο πλαίσιο της έκθεσης Consumer Electronics Show 2009 και ο υπεύθυνος των συσκευών ψυχαγωγίας της Microsoft, Robbie Bach, ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος.

 

Ο κ. Bach φέρεται να δήλωσε σε εκπροσώπους του Τύπου ότι δεν πρόκειται να προστεθεί Blu-ray drive στο Xbox 360, πολύ απλά επειδή δεν το ζητά ο κόσμος. Η Microsoft θεωρεί ότι το Xbox 360 είναι αυστηρά προσανατολισμένο στο gaming και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος για επέκταση του πεδίου δυνατοτήτων του.

 

Επιπλέον, η προσθήκη ενός Blu-ray drive θα αύξανε σημαντικά το κόστος κι αυτό είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει τη Microsoft. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει για το Xbox 360 μια στρατηγική ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος προσανατολισμένη στη χαμηλή τιμή. Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι το PlayStation 3 [που ενσωματώνει Blu-ray] προσφέρει περισσότερα στους καταναλωτές, ο κ. Bach απαντά ότι αυτό δε μεταφράζεται κατ' ανάγκη σε εμπορική επιτυχία, καθώς οι πωλήσεις του PS3 εμφανίζουν διακυμάνσεις.

 

Φαίνεται τελικά ότι η Microsoft είναι αποφασισμένη να μην αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά στο Xbox 360. Ωστόσο, δε θα πρέπει να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο για την επόμενη έκδοση της κονσόλας. Το βέβαιο είναι ότι απέχουμε ακόμη αρκετά από το Xbox 720 -όπως το έχουν ήδη "βαφτίσει" αρκετοί- και δε γνωρίζουμε ποιες αποφάσεις θα λάβει τελικά η εταιρεία.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr